ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ


Εκλογές 25/01/2015 - Σα να μην πέρασε μια μέρα...

Το προεκλογικό παζάρι της Ελλαδίτσας μας τελειώνει, οι εκλογές πλησιάζουν, και μένει να δούμε ποιος θα κερδίσει τη δημοπρασία της ψήφου μας για μια ακόμη φορά και τι μας επιφυλάσσει το μέλλον... Άραγε βάλαμε μυαλό ή ακόμα; Πάντως κάτι στο όλο σκηνικό είναι ανησυχητικά γνώριμο και κάπου ενδόμυχα μας φρικάρει... Λες να μας λένε πάλι ψέματα; Βρε λές; Το σκεπτικό που μας έφερε ως εδώ είναι ακριβώς αυτό:

Ψηφίζουμε πάντα αυτόν που μας τάζει, αυτόν που μας έχει υποσχεθεί μια θεσούλα στο δημόσιο, αυτόν που μας συμφέρει προσωπικά έστω και πρόσκαιρα, έστω κι αν φέρνει την καταστροφή για την χώρα μας και για όλους τριγύρω μας. Δε το ψάχνουμε ιδιαίτερα, δε μας αφορά  το αύριο, δε μας νοιάζουν οι άλλοι... Δε μπορεί, θα υπάρχει εύκολη λύση, τόσα χρόνια πως υπήρχε; 

Εφόσον έχουμε Δημοκρατία και αν θέλουμε να είμαστε αντάξιοι του πολιτεύματος μας, ο μόνος τρόπος για να έχει πραγματικά ελπίδα η χώρα μας είναι να σταματήσουμε να ψηφίζουμε αβασάνιστα και κουτοπόνηρα με μόνο γνώμονα το στενό προσωπικό πρόσκαιρο συμφέρον, αλλά να ψηφίζουμε με στόχο το κοινό καλό όλης της χώρας.

Να καταλάβουμε  πως η χώρα ολόκληρη είναι σαν μια τεράστια ομάδα, όταν παίζουμε ομαδικά θα πάει καλά και η ομάδα και όλοι μας, αλλά όσο ο κάθε ένας μας παίζει για τον εαυτό του η ομάδα πάντα θα χάνει το παιχνίδι και το παιχνίδι θα χάνεται για όλους μας. Δε χωράμε όλοι αραχτοί στο δημόσιο, ούτε και είναι δυνατόν για πάντα να τραβάει κουπί και να ματώνει η μισή Ελλάδα και οι άλλοι μισοί να το παίζουν ξύπνιοι.

Η ιστορία μας δείχνει πως σαν λαός έχουμε πραγματικά όλα αυτά τα χρόνια τις κυβερνήσεις που μας αξίζουν (μη ξεχνάμε πως η πλειοψηφία μας τους ψηφίζει  - δεν έρχονται ουρανοκατέβατοι) και επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται , θα πρέπει τη ρίζα του προβλήματος να την αναζητήσουμε στον  πολιτισμό μας (όσο μας έχουν επιτρέψει τα συμφέροντα) και στον τρόπο που σκεφτόμαστε και ενεργούμε σαν λαός και σαν άτομα.

Προσωπικά προτιμώ να ζω σε μια χώρα φτωχή σε χρήματα, που όμως είναι δίκαια και πλούσια σε πολιτισμό με πραγματική δημοκρατία και αξιοκρατία, με μια αυτόνομη οικονομία που στέκεται γερά στα δικά της πόδια με όραμα, παρά σε μια χώρα γέρικη, τεμπέλικη, αποδεκατισμένη και σάπια από την κορυφή μέχρι τα νύχια που έχει εξίσου ανάλογες σάπιες και ανήθικες κυβέρνησεις χωρίς κανένα όραμα και μέλλον, και που ψάχνει σαν φάντασμα από τα παλιά, σαν από συνήθεια να βρεί το τσάμπα χρήμα, το νέο δάνειο, την βόλεψη και την εύκολη λύση, χωρίς κανένα μέλλον και καμία αληθινή ελπίδα.

Αν το καλοσκεφτούμε, το πραγματικό δυστύχημα δεν είναι το άγχος μας για την απόδοση των ομολόγων, την έξοδο στις αγορές και την διεθνή οικονομία, αλλά η αίσθηση της ατιμωρησίας, της ασυδοσίας και της κατάφωρης αδικίας σε κάθε γωνιά του κράτους μας. Είναι τυχαίο πως οι Έλληνες διαπρέπουν σε όλες τις χώρες εκτός από την πατρίδα τους τα τελευταία χρόνια;  

Για αυτό , θερμή παράκληση στη νεολαία να ψηφίσει, γιατί είναι η μόνη μας ελπίδα να αλλάξει πραγματικά η Ελλάδα μυαλά και η μόνη τους ελπίδα να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Το τι άξιζε η προηγούμενη γενιά, δυστυχώς το έχει ήδη αποδείξει (βάζω κι εμένα μέσα που δε ψήφιζα όλα αυτά τα χρόνια), και εύχομαι καλά μυαλά και καλή τύχη σε ΟΛΟΥΣ! http://i694.photobucket.com/albums/vv302/lakedaimon/epsilonkappapialphaiotadeltaepsilonupsilonsigmaetasigmakappaupsilonlambdaomeganu.gif

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου