Τιμές για εκπαίδευση σκύλων - πως να επιλέξουμε τον κατάλληλο εκπαιδευτή

τιμές εκπαίδευσης σκύλων 2
Είναι σημαντικό να υπάρχει χημεία με τον εκπαιδευτή
Αν και η ιστοσελίδα αυτή είναι αφιερωμένη στο να παρέχει αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες για να εκπαιδεύσουμε το σκύλο μας μόνοι , δε θα ήταν ρεαλιστικό να πούμε πως όλοι έχουν την εμπειρία που απαιτείται. Τον ελεύθερο χρόνο ίσως δεν πρέπει να τον αναφέρουμε σαν παράγοντα γιατί όποιος δεν έχει να διαθέσει 15-20 λεπτά τη μέρα στο σκύλο του, μάλλον κάποιο άλλο κατοικίδιο θα έπρεπε να έχει επιλέξει. 

Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιος έχει σκύλο για πρώτη φορά στη ζωή του και είναι απόλυτα λογικό είναι να μη διαθέτη την ανάλογη εμπειρία ώστε να τον εκπαιδεύσει σωστά και εύκολα. Και επίσης υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιος παίρνει σκύλο ενώ δεν έχει τον χρόνο, ύστερα από πίεση των παιδιών και γενικότερα της οικογένειάς του. Επειδή ο σκύλος είναι ζωντανό ον, και δεν είναι όλα τα σκυλιά ίδια σε χαρακτήρα μεταξύ τους - η εμπειρία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, και κάνει την εκπαίδευση πιο εύκολη , πιο σωστή (αφού έχουμε ήδη διδαχθεί στο παρελθόν από τα λάθη μας). Υπάρχουν λοιπόν περιπτώσεις που είναι εξαιρετικά χρήσιμο να αναζητήσουμε την βοήθεια ενός σωστού επαγγελματία εκπαιδευτή σκύλων καθώς θα κάνει τη ζωή μας πολύ πιο εύκολη και τη ζωή του σκύλου μας πολύ καλύτερη - τουλάχιστον για να κάνουμε μια σωστή αρχή που θα μας διευκολύνει στη συνέχεια.


ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΣΩΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ
Σε μια Ελλάδα που είσαι ότι δηλώσεις και που ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί πως είναι εκπαιδευτής, αυτό που πρέπει κυρίως να προσέξετε είναι ο εκπαιδευτής που θα επιλέξετε να είναι αξιόπιστος, έμπειρος, να αγαπάει πραγματικά τους σκύλους και να σας το περνάει αυτό, και να μη χρησιμοποιεί ποτέ βία είτε ψυχολογική είτε σωματική ώς μέθοδο εκπαίδευσης. Ασφαλώς η εκπαίδευση με κολάρα που κάνουν ηλεκτροσόκ και πνίχτες φέρνουν συνήθως τα ταχύτερα αποτελέσματα στην εκμάθηση μιας εντολής, όμως τα αποτελέσματα είναι εντελώς επιφανειακά και δημιουργούν απίστευτα προβλήματα στη ψυχολογια και συμπεριφορά των σκύλων. Μη σας φαίνεται περίεργο, υπάρχουν αρκετοί που ακόμα χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους που τον μόνο που προσφέρουν είναι να διευκολύνουν τον ίδιο τον εκπαιδευτή να κάνει μια γρήγορη ξεπέτα κουκουλώνοντας ένα πρόβλημα επιφανειακά δημιουργώντας όμως παράλληλα άλλα τόσα.
τιμές εκπαίδευσης σκύλων 2
τα σκυλιά πρέπει να είναι και να δείχνουν χαρούμενα
Οι καλύτεροι μάρτυρες για τον σωστό εκπαιδευτή, είναι οι ίδιοι οι σκύλοι που εκπαιδεύει, τα σκυλιά που θα δούμε εκεί θα πρέπει να είναι ήρεμα, χαλαρά με ευχάριστη - παιχνιδιάρικη διάθεση. Αν τα δούμε να αποφεύγουν οπτική επαφή με τον εκπαιδευτή, να χαμηλώνουν την ουρά τους και γενικά να στρεσάρονται.. σίγουρα θα πρέπει να φύγουμε άμεσα και να ψάξουμε κάτι άλλο.

Από την άλλη, υπάρχουν εκπαιδευτές που πραγματικά αγαπάνε αυτό που κάνουν, και είναι και πάρα πολύ καλοί σε αυτό. Η εμπειρία παίζει τεράστιο ρόλο γιατί οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Για αυτό ένας εκπαιδευτής έχει την εμπειρία της εκμάθησης των σκύλων με τον πιο σωστό και αποτελεσματικό τρόπο. Πάντως ακόμα και με τον καλύτερο εκπαιδευτή, η παρουσία μας την ώρα του μαθήματος είναι απαραίτητη γιατί και ελέγχουμε απόλυτα τις συνθήκες της εκπαίδευσης αλλά και μαθαίνουμε την όλη διαδικασία. Είναι δηλαδή παράλληλα κατά κάποιον τρόπο και <<εκπαίδευση του εαυτού μας ως εκπαιδευτή σκύλων>>. Άλλωστε η διαδικασία της εκπαίδευσης δε σταματάει με την ολοκλήρωση του κύκλου των μαθημάτων. Θα πρέπει κι εμείς να γνωρίζουμε αρκετά, ώστε να επαναλαμβάνουμε ανά τακτά διαστήματα ασκήσεις στον σκύλο μας για να μην ξεχάσει αυτά που έχει ήδη μάθει. Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξουμε είναι να ζητήσουμε συγκεκριμένες τιμές και όχι αόριστες απαντήσεις του τύπου έλα και βλέπουμε... Ενδέχεται αυτό που θα δούμε μετά, να είναι πίεση να ανέβει η τιμή προς τα πάνω, (με αφορμή ειδικά θέματα των σκύλων: πως έχει κάποια ιδιαιτερότητα, κάποια ειδικά θέματα κλπ). Η εκπαίδευση σε προβλήματα συμπεριφοράς λογικό είναι να κοστίζει πιο ακριβά αλλά και αυτή θα πρέπει να έχει συγκεκριμένη τιμή που κάθε επαγγελματίας εκπαιδευτής θα πρέπει να είναι σε θέση να μας τη γνωστοποιήσει.
Σε κάθε περίπτωση πριν καταλήξουμε καλό είναι να έχουμε προβεί σε μια έρευνα αγοράς. 

τιμές εκπαίδευσης σκύλων 5
Η Νταίζη, με ένα σφουγγαράκι στη θάλασσα
ΤΙΜΕΣ ΠΡΟΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΚΥΛΩΝ
Καταρχάς υπάρχει ειδικό μάθημα <<προεκπαίδευσης>> όπου γίνεται συνάντηση  συμβουλευτικού χαρακτήρα, από όταν το σκυλί είναι κουτάβι. Ένα έμπειρο μάτι επαγγελματία εκπαιδευτή, θα γνωρίσει το σκύλο μας, θα ανιχνεύσει τις τυχόν ιδιαιτερότητές του, και μιλώντας μαζί μας έχει τη δυνατότητα να μας ενημερώσει για λάθη που ίσως ήδη κάνουμε και να μας παρέχει χρήσιμες συμβουλές σε γενικά θέματα συμπεριφοράς βάζοντάς μας από την αρχή στο σωστό δρόμο. Ο σωστός επαγγελματίας θα μας κερδίσει με τις χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές σε θέματα που ήδη έχουμε και βοηθώντας μας να καταλάβουμε με ποιό τρόπο μέσα από την καθημερινότητα διαμορφώνουμε την συμπεριφορά ττων σκύλων. Αυτή η πρώτη συνάντηση δεν έχει μόνο στόχο να μάθει στο σκύλο μας συγκεκριμένες εντολές, αλλά  έχει περισσότερο συμβουλευτικό χαρακτήρα και μάλιστα όχι γενικό αλλά συγκεκριμένα για το σκύλο που έχουμε και το χαρακτήρα του. Μας δίνει τη δυνατότητα να λύσουμε τις όποιες απορίες μας,  να λάβουμε πρακτικές οδηγίες για το σωστό χειρισμό του σκύλου μας, και μας γλυτώνει από απλά λάθη κάνοντας πολύ πιο εύκολη την εκμάθηση της βασικής υπακοής που σε πολλές περιπτώσεις αν ακολουθήσει κανείς τις οδηγίες της προεκπαίδευσης έρχεται απο μόνη της σαν φυσικό επακόλουθο σε σημαντικό βαθμό.  

Επειδή η προεκπαίδευση καλύπτει πολλά θέματα και προϋποθέτει αρκετό χρόνο γνωριμίας του εκπαιδευτή με το σκύλο μας, καθώς επίσης και τις απαιτήσεις του κηδεμόνα και τις ειδικές συνθήκες διαβίωσης, συνήθως κοστίζει παραπάνω από ένα απλό μάθημα.  Οι τιμές για προεκπαίδευση συνήθως είναι 40 ευρώ και αυτό είναι απλά τάξη μεγέθους - ανάλογα με ην περιοχή σας μπορεί να μεταβληθει προς τα πανω η προς τα κάτω (καλέστε 6949244518 ή στείλτε μήνυμα sms ή στο viber για να λαβετε την καλυτερη δυνατη προσφορα)

EDIT 22/02/2017
Καθώς βρισκόμαστε σε περίοδο κρίσης, οι τιμές σε παροχές υπηρεσιών αλλάζουν ραγδαία (προς τα κάτω). Μπορείτε να λάβετε ειδική προσφορά για την προεκπαίδευση του σκύλου σας που με μια μόνο επίσκεψη στο χώρο σας θα κάνει τη συμβίωση με το σκύλο σας και την εκμάθηση του πολύ πιο σύντομη και ευκολότερη, συμπληρώνοντας την φόρμα κάνοντας κλίκ εδώ, και θα έρθουμε άμεσα σε επικοινωνία μαζί σας με την οικονομικότερη προσφορά στην αγορά για τις ανάγκες σας. 

Αποκλειστικά για τους αναγνώστες του site οικονομική πακετα προσφορών με έκπτωση 50% για την εκπαίδευση του σκύλου:ΤΙΜΕΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΑΚΟΗΣ - ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ.
Η βασική εκπαίδευση θα πρέπει ΠΑΝΤΑ να γινετε με ΘΕΤΙΚΗ ΥΠΟΚΙΝΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΒΙΑ και περιλαμβάνει την υπακοή σε όλες τις βασικές εντολές των σκύλων καθως και την ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ
ΜΗ (αποτροπή σκύλων από κάτι που κάνουν ή πάνε να κάνουν)
ΑΣΕ (για να αφησει κάτι που έχει πιάσει με το στόμα του)
ΕΛΑ (για να έρθει ο σκύλος σε εμάς)
ΚΑΤΣΕ (για να κάτσει στα πίσω πόδια του)
ΞΑΠΛΑ ή ΚΑΤΩ(για να ξαπλώσει στην κοιλιά του)
ΣΗΚΩ (για να σηκωθεί όρθιος στα 4 πόδια του μετά την εντολή κάτσε η κάτω)
ΜΕΙΝΕ (για να μείνει χωρίς να μετακινηθεί στο σημείο που βρίσκεται στη θέση κάτσε)
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ή ΟΚ(για να τον απελευθέρωσουμε από την προηγούμενη εντολή - μείνε),  
ΠΑΜΕ ή ΔΙΠΛΑ (μαζί)  (Το πάμε είναι για να προχωράει μαζί μας χωρίς να τραβάει το λουρί, ενώ το δίπλα ή μαζί,  για να περπατάει παράλληλα μαζί μας ακριβώς δίπλα στο γόνατό μας - άλλο η μία εντολή και άλλο η άλλη, καλό είναι να ζητήσετε διευκρίνηση στο ποια εντολή διδάσκουν από τις 2. Για μια βόλτα χωρίς προβλήματα δεν είναι απαραίτητο νομίζω το δίπλα με το σκύλο κολλημένο πάνω μας σαν φαντάρος σε παρέλαση, αρκεί να ξέρει το πάμε και να μη τραβάει, αλλά σίγουρα εξαρτάται και από τις ανάγκες του καθενός).

τιμές εκπαιδευτές σκύλων
Αυτές είναι όλες οι βασικές εντολές. Αν κάνετε έρευνα αγοράς καλό είναι να ζητήσετε διευκρίνηση ποιες εντολές ακριβώς κάθε εκπαιδευτής διδάσκει καθώς υπάρχουν μικρές αλλά σημαντικές διαφοροποιήσεις. Για παράδειγμα κάποιοι διδάσκουν εκτός από τα παραπάνω και την άρνηση τροφής από κάτω, ώστε να υπάρχει μικρότερος κίνδυνος δηλητηρίασης των σκύλων από φόλα. Κάποιοι άλλοι τη χρεώνουν ξεχωριστά με περίπου 100 ευρώ κόστος. .

Ακόμα και ο καλύτερος εκπαιδευτής του κόσμου δε θα μπορέσει να εγγυηθεί την υπακοή εφ όρου ζωής των σκύλων που εκπαιδεύουν,  αν μετά από την εκπαίδευση εμείς που θα είμαστε μαζί του κάθε μέρα για την υπόλοιπη ζωή του κάνουμε κάποια πράγματα λάθος. Για αυτό κάθε σοβαρός εκπαιδευτής θα σας προτείνει να είστε παρόν στη διάρκεια των μαθημάτων, καθώς μέρος της εκπαίδευσης αφορά αποκλειστικά την εκπαίδευση του ιδιοκτήτη ώστε να γνωρίζει πως να διατηρήσει την υπακοή των σκύλων σε υψηλό επίπεδο και μετά την λήξη του κύκλου των μαθημάτων. Άλλωστε ο καλύτερος εκπαιδευτής του κόσμου για το σκύλο σας, είστε ΕΣΕΙΣ! 

Οι τιμές για την βασική εκπαίδευση στην αγορά διαφέρουν αρκετά από εκπαιδευτή σε εκπαιδευτή και σας συμφέρει να κάνετε έρευνα πριν επιλέξετε. Αν δεν έχετε προηγούμενη εμπειρία με σκύλους και δυσκολευεστε να τον εκπαιδεύσετε μόνοι σας με τις οδηγίες αυτού του ιστότοπου ή κάποιου βιβλίου, τότε η επιλογή ενός εκπαιδευτή είναι μια επένδυση ζωής για την άριστη συμβίωση και σχέση με το σκύλο σας για την οποία ποτέ μα ποτέ δε θα μετανιώσετε. Προσωπικά εκπαιδεύω με θετική υποκίνηση χωρίς καθόλου βία, μέθοδος που έχει τα καλύτερα αποτελέσματα αποδεδειγμένα και ταυτόχρονα βελτιώνει τη σχέση μας με το σκύλο ενισχύοντας το δεσμό του μαζί μας καθώς και την εμπιστοσύνη του στο  πρόσωπο μας για την άριστη υπακοή του. 

ΑΡΧΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ

Αν έχετε κουτάβι, μπορείτε να κάνετε την αρχική εκπαίδευση ενός κουταβιού που ολοκληρώνεται σε δύο μόνο επισκέψεις και σας συμφέρει σημαντικά, καθώς είναι πολύ πιο εύκολο να διαμορφώσουμε τις συμπεριφορές του σκύλου μας απο νεαρή ηλικία πριν αποκτήσει κακές συνήθειες, να αποφύγουμε τυχόν λάθη που αργότερα θα είναι δύσκολο ίσως να διορθωθούν και επίσης είναι πολύ πιο εύκολο να τον εκπαιδεύσουμε στην βασική υπακοή με ελάχιστα μαθήματα.  

ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ 
Πρόκειται για σύντομα μάθημα ή μαθήματα στα οποία ο εκπαιδευτής αναλαμβάνει να διορθώσει το σκύλο μας σε κάποια λάθος συμπεριφορά του. Επειδή είναι πιο εύκολο να προλαμβάνουμε λάθος συμπεριφορές από το να τις διορθώνουμε ίσως μας κοστίσει λίγο παραπάνω και επίσης εδώ οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με το πρόβλημα και συνεπώς ανάλογα τον αριθμό επισκέψεων που θα χρειαστούν. Σε αρκετές περιπτώσεις μια επίσκεψη είναι αρκετή ώστε να μας υποδείξει ο εκπαιδευτής πως θα επιλύσουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Καθώς οι περιπτώσεις είναι πάρα πολλές, αν επιθυμείτε οικονομική προσφορά για το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε μπορείτε να με καλέσετε ή να στείλετε sms η viber στο 6949244518 και θα σας ενημερώσω άμεσα. Για συνηθισμένα προβλήματα συμπεριφοράς σκύλων, η διόρθωση μιας λάθος συμπεριφοράς θα μας κοστίσει περίπου σπο 35 ως 70 ευρώ (για μια ή δύο επισκέψεις αντίστοιχα). 

ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (φύλακας χωρου και προστασία ατόμων)
Θα πρέπει καταρχάς να τονίσουμε εδώ, πως απαραίτητη προϋπόθεση για να εκπαιδευτεί ο σκύλος μας για φύλακας, είναι να έχει ήδη εκπαιδευτεί άριστα στη βασική εκπαίδευση υπακοής. Κανένας σοβαρός εκπαιδευτής δε θα δεχτεί να εκπαιδεύσει σκύλο που δεν υπακούει τυφλά τις βασικές εντολές. Ας το σκεφτούμε έτσι: Ένας σκύλος φύλακας, είναι ένα όπλο που πάντα υπάρχει πιθανότητα να εκπυρσοκροτήσει. Στα όπλα για να μη συμβεί αυτό υπάρχει μια ασφάλεια. Στο σκύλο η μόνη ασφάλεια είναι η άριστη βασική του εκπαίδευση. Με αυτό εννοούμε τον σκύλο που θα εκπαιδευτεί να ακινητοποιεί επικύνδινα άτομα κατά εντολή μας καί όχι τον σκύλο alarm (συναγερμό) που έχει ρόλο απλά να μας προειδοποιεί για ενδεχόμενο κίνδυνο με γαύγισμα. Σκύλος alarm μπορεί να εκπαιδευτεί οποιοσδήποτε και ανεξαρτήτως μεγέθους, όμως δεν ισχύει το ίδιο για ευρύτερη  εκπαίδευση σε καθήκοντα ασφάλειας. Η εκπαίδευση αυτού του είδους είναι εξειδικευμένη και απαιτεί επαγγελματισμό και πολύ μεγάλη εμπειρία για να μην έχουμε ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Προτεραιότητα στην επιλογή του εκπαιδευτή θα πρέπει να είναι η ικανότητα και όχι το κόστος. 

Σκοπός δεν είναι να εκπαιδεύσουμε το σκύλο να είναι επιθετικός αλλά να είναι φύλακας. Δείτε αν θέλετε στο παρακάτω βίντεο πως ένας πραγματικά έμπειρος εκπαιδευτής εκπαιδεύει το σκύλο να μην επιτίθετε με το παραμικρό ερέθισμα που θα μπορούσε κατά λάθος να παρερμηνεύσει ως απειλή, αλλά να επιτίθεται μόνο με  εντολή από το κηδεμόνα του.Να επισημάνουμε ξανά πως αν έχουμε δυσκολία στο να εκπαιδεύσουμε το σκύλο μας είναι πολύ πρακτική λύση να απευθυνθούμε σε κάποιον ειδικό για βοήθεια. Αν το πρόβλημα είναι οικονομικό υπάρχουν και ομαδικά μαθήματα που σίγουρα θα μας βοηθήσουν και αποτελούν πολύ πιο οικονομική λύση. Μία έρευνα αγοράς θα σας βοηθήσει, καλέστε τον εκπαιδευτή, ενημερώστε τον για τον προϋπολογισμό σας και σε τί επίπεδο εκπαίδευσης βρίσκεται ο σκύλος σας και σίγουρα θα σας προτείνει ανάλογη λύση για να σας βοηθήσει. 

Καλό είναι να θυμόμαστε πως κάθε αρχή και δύσκολη - αν μάθει και ο σκύλος μας κι εμείς τα βασικά, μετά είναι απλά θέμα διάθεσης, έρευνας και μικρής επένδυσης από το χρόνο μας το πόσο θα τελειοποιήσουμε και με δική μας προσπάθεια την εκπαίδευση του. Σημαντικό επίσης είναι - αν έχουμε τη δυνατότητα - να είμαστε παρόντες στα μαθήματα, γιατί μαζί με το σκύλο μαθαίνουμε κι εμείς πως να τον εκπαιδεύουμε και πως να τον βοηθήσουμε στη συνέχεια να συντηρήσει τη μάθηση που έχει ήδη αποκτήσει.  Το αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση θα μας ανταμείψει, θα έχουμε κάτι παραπάνω από έναν εκπαιδευμένο σκύλο, θα έχουμε έναν σύντροφο που επικοινωνεί μαζί μας άριστα, θα ζει μαζί μας σε αρμονία και θα έχει τα όπλα να προσαρμοστεί απόλυτα στην σύγχρονη κοινωνία ακολουθώντας μας απροβλημάτιστα σε όλες μας τις δραστηρίοτητες