ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑ


ΠΩΣ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΛΕΡΩΝΕΙ


εκπαίδευση σκύλων τουαλέτα
Η εκπαίδευση σκύλου για τουαλέτα - αντίθετα από ότι πιστεύουν όσοι έχουν σκύλο για πρώτη φορά - είναι πολύ εύκολη, το πόσο γρήγορα θα μάθει ο σκύλος εξαρτάται από τη δική μας υπομονή και επιμονή.

Εκπαιδεύοντας το σκύλο να κάνει την ανάγκη του εκεί που πρέπει όταν πρέπει, στην ουσία εκπαιδεύουμε και τον εαυτό μας να γνωρίζει πότε έχει έρθει η ώρα  να κάνει ο την ανάγκη του.


Έχουμε λοιπόν τη χαρά να μοιραζόμαστε το σπίτι μας με ένα καταπληκτικό κουταβάκι.  Τα ατυχήματα και το σφουγγάρισμα είναι λογικό να υπάρχουν  στην αρχή. Με λίγη όμως προσοχή κι επιμονή από την πλευρά μας,
Το κουταβάκι  μας μπορεί σύντομα να μάθει που πρέπει να πηγαίνει για τουαλέτα, αρκεί να έχουμε υπόψη μας μερικά πραγματάκια που θα πούμε παρακάτω:

Επειδή είναι μικρό έχει ανάγκη να πηγαίνει τακτικά για την ανάγκη του και τον πρώτο καιρό θα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή ώστε να παρατηρήσουμε έγκαιρα πότε ήρθε η ώρα. Μετά τον ύπνο, μετά απο παιχνίδι, πέντε με δέκα λεπτά αφού φάνε ή πιουν νερό είναι πολύ πιθανόν να θέλουν να κάνουν την ανάγκη τους. Ταΐζοντας με πρόγραμμα βοηθάμε το κουτάβι να κάνει την ανάγκη του επίσης πιο προγραμματισμένα ώστε να είμαστε σε θέση να προβλέψουμε πότε ήρθε η ώρα για να κάνει την ανάγκη του.

Σημάδια πως πλησιάζει η ώρα για να κάνουν την ανάγκη τους:

Συνήθως αρχίζουν και μυρίζουν το έδαφος, κάνοντας κυκλικές κινήσεις γύρω από τον εαυτό τους. Με τον καιρό θα μπορούμε να προβλέπουμε πότε ήρθε η ώρα .ώστε να οδηγήσουμε το κουτάβι  έξω στο σημείο που επιθυμούμε να μάθει να κάνει την ανάγκη του.  Στόχος μας είναι να του δημιουργήσουμε από την αρχή τη σωστή συνήθεια προλαβαίνοντας το πριν πάει για τουαλέτα στο σπίτι. Όσο πιο συχνά το προλαβαίνουμε και το οδηγούμε στο σωστό σημείο, τόσο πιο σύντομα του γίνεται συνήθεια να πηγαίνει για τουαλέτα στο σωστό μέρος.  Έχουν μάλιστα την τάση με τον καιρό κάποια συγκεκριμένα σημεία να γίνονται από  συνήθεια, σημεία αγαπημένα. Μπορούμε να κλείσουμε τις πόρτες στα δωμάτια όπου δε θέλουμε με τίποτα να συμβεί τέτοιου είδους ατύχημα. Ταυτόχρονα με αυτό τον τρόπο το περιορίζουμε και  γίνεται πιο εύκολη η παρακολούθησή του από εμάς ώστε να διαπιστώνουμε κάθε φορά πότε είναι έτοιμος για να τον πάμε έξω για τουαλέτα. 

Μία άλλη καλή ιδέα είναι η χρήση του λουριού όταν είναι η ώρα που υπολογίζουμε θα κάνει την ανάγκη του, το οδηγούμε δηλαδή με το λουρί στο χώρο που επιθυμούμε να ενεργηθεί κι έτσι έχουμε απόλυτο έλεγχο στο πού θα τα κάνει.

Την ώρα της διαδικασίας μπορούμε να του λέμε μια λέξη που θα έχουμε επιλέξει, πχ τσίσα, και όταν τελικά κάνει την ανάγκη του να το επιβραβεύουμε με την ίδια λέξη πχ μπράβο τσίσα. Έτσι, σύντομα θα γνωρίζει τι σημαίνει αυτή η λέξη και θα μας βοηθάει να του υποδείξουμε στο μέλλον τον τόπο και το χρόνο που μπορεί να κάνει άνετα την ανάγκη του. (πχ σε μια σύντομη στάση σε ταξίδι με αμάξι κλπ).

Όταν γίνει η αρχή στο σωστό σημείο που έχουμε επιλέξει (και αφού το επαινέσουμε αμέσως εκείνη τη στιγμή ανάλογα) θα έχουμε κάνει ίσως το πιο σημαντικό βήμα. Μετά καλό είναι να το πηγαίνουμε πάντα στο ίδιο σημείο καθώς η μυρωδιά που θα έχει μείνει από την προηγούμενη φορά το προτρέπει να τα ξανακάνει στο ίδιο σημείο, κι έτσι το σωστό σημείο του γίνεται σύντομα συνήθεια.

Το να έχει ατυχήματα μέσα στο σπίτι είναι μέσα στο πρόγραμμα, αλλά θα πρέπει τις πρώτες μέρες να είμαστε σε εγρήγορση και να είναι περισσότερες οι φορές που τον προλαβαίνουμε ώστε να κάνει την ανάγκη του στο σωστό σημείο , ώστε να γίνει το σωστό σημείο συνήθεια. Θα πρέπει δηλαδή τον πρώτο καιρό μέχρι να μάθει, να παρακολουθούμε ουσιαστικά συνέχεια το σκύλο μας όταν αυτός κυκλοφορεί ελεύθερα σε σημεία που δεν πρέπει να λερώσει. Μαντεύοντας πότε είναι η ώρα για την ανάγκη του το πηγαίνουμε πχ βόλτα 5 λεπτά μετά το φαγητό αλλά όλες τις υπόλοιπες ώρες είμαστε με το ένα μάτι στο σκύλο μας ώστε αν τον πετύχουμε  την ώρα που πάει να τα κάνει σε μέρος που δε πρέπει , του δείχνουμε να καταλάβει την αποδοκιμασία μας με ένα <<μη>>  αλλά προσοχή στην ένταση *  - αν το φοβίσουμε θα έχουμε αντίθετα αποτελέσματα. Το σηκώνουμε μετά και το πάμε εκεί που επιθυμούμε να ενεργηθεί και δε ξεχνάμε τον έπαινο και την ανταμοιβή.

Είναι πάρα μα πάρα πολύ σημαντικό την ώρα που κάνει στο σωστό σημείο την ανάγκη του να είμαστε εκεί και να τον επαινούμε με ενθουσιασμό. Ένα μπράβο, ένα χάδι και ο ενθουσιασμός μας αρκούν σαν κίνητρο ώστε πολύ γρήγορα να μάθει να πηγαίνει μόνο στο σωστό μέρος για τουαλέτα. Ίσως ακουστεί υπερβολικό αλλά έχει τύχει κουτάβι να μαθαίνει με δύο τέτοια μπράβο να πηγαίνει στο σωστό σημείο για τουαλέτα.

Αντιθέτως με το να τον μαλώνουμε όποτε έχει ένα <<ατύχημα>> δε κερδίσουμε τίποτα, αντιθέτως καθυστερούμε τη διαδικασία της εκμάθησης γιατί το κουτάβι, συχνά μαθαίνει έτσι να αποφεύγει να κάνει την ανάγκη του όταν είμαστε δίπλα του (ακόμα και στη βόλτα). Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να σφουγγαρίσουμε καλά ώστε να μη μείνει μυρωδιά, χωρίς να το κάνουμε καθόλου μα καθόλου θέμα. Είναι 100 φορές πιο χρήσιμο να του δείξουμε τι πρέπει να κάνει, από το να του δείξουμε τι δεν πρέπει να κάνει. 

Ακόμη χειρότερο από το να μαλώνουμε το σκύλο επειδή λέρωσε, είναι να τον μαλώνουμε ΑΦΟΥ έχει λερώσει. Για παράδειγμα επιστρέφοντας από τη δουλειά ανακαλύπτουμε οτι έχει λερώσει. Το μόνο που καταφέρνουμε είναι να χαλάμε τη σχέση εμπιστοσύνης που μας έχει ο σκύλος μας. Γιατί ο σκύλος δεν έχει τη δυνατότητα να καταλάβει την έννοια της τιμωρίας, και ακόμα περισσότερο δεν έχει τη δυνατότητα να συνδυάσει την αντίδρασή μας σε σχέση με κάποια δική του ενέργεια που δεν συμπίπτει χρονικά (που έγινε δηλαδή πολύ νωρίτερα). Μπορεί να καταλάβει πως η αντίδρασή μας έχει σχέση με κάποια δική του ενέργεια μόνο αν αντιδράμε εκείνη ακριβώς την ώρα, ταυτόχρονα. Και όπως είπαμε την ώρα που πάει να κάνει την ανάγκη του σε λάθος μέρος, μη αρκεί. 

Επίσης σε κάθε περίπτωση είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να επαινούμε τη σωστή συμπεριφορά του σκύλου δείχνοντάς του έτσι τι επιθυμούμε να κάνει, παρά να του δείχνουμε τι είναι αυτό που δε θέλουμε να κάνει. Αυτό είναι και το νόημα της εκπαίδευσης με θετική υποκίνηση και ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου είναι πως εκπαιδεύουμε το σκύλο να θέλει να μας ευχαριστήσει γιατί γνωρίζει πως κι εμείς με τη σειρά μας θα του το ανταποδώσουμε με τις φιλοφρονήσεις μας, τον έπαινο, τα παιχνίδια και τις λιχουδιές του. Δε θέλουμε να μας φοβάται, θέλουμε να υπακούει με τη θέλησή του τους κανόνες μας.

 Τα κουτάβια μαθαίνουν πολύ γρήγορα, με λίγη προσοχή και υπομονή θα έχουμε πολύ σύντομα αποτελέσματα και ένα κουτάβι άψογα εκπαιδευμένο στο θέμα τουαλέτας! Μέχρι τότε καλό είναι να έχουμε τη σφουγγαρίστρα εύκαιρη, και τα μάτια μας δεκατέσσερα :-)ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: 


 *Συμβουλή: Το μυστικό είναι μέχρι να μάθει τη διαδικασία της τουαλέτας,  να παρακολουθούμε το σκύλο συνέχεια όταν κυκλοφορεί ελεύθερος μέσα στο σπίτι. Ένα μη αρκεί ως επίπληξη αν αντιληφθούμε πως πάει να τα κάνει μέσα στο σπίτι, στη συνέχεια μεταφέρουμε το σκύλο στο σημείο που επιθυμούμε να κάνει την ανάγκη του και το επαινούμε όταν την κάνει στο σωστό μέρος. Επίσης το μη πρέπει να το λέμε ακριβώς εκείνη την ώρα που πάει να κάνει την ανάγκη του σε λάθος σημείο. Με τι ένταση πρέπει να λέμε αυτό το μη εξαρτάται από το σκύλο. Κάθε σκύλος έχει διαφορετική ευαισθησία και επειδή στόχος μας είναι να διακόψουμε μια ανεπιθύμητη ενέργεια και όχι να τρομάξουμε το σκύλο, ξεκινάμε με μία μέτρια ένταση κι αν δούμε πως ο σκύλος δεν ανταποκρίνεται την ανεβάζουμε. Aν και πάλι δεν ανταποκρίνεται μπορούμε ταυτόχρονα με το μή να χτυπήσουμε δυνατά παλαμάκια για να αποσπάσουμε την προσοχή του.

Γιώργος Ξένος. 


Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να διδάξουμε τον σκύλο μας. Ο καλύτερος τρόπος είναι να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και να μαθαίνουμε και από τις εμπειρίες άλλων. Εσείς πως μάθατε στο σκύλο σας να μη λερώνει στο σπίτι; Πόσο καιρό σας πήρε; Έμαθε εύκολα; Αφήστε τα σχόλια σας! :-)103 σχόλια:

 1. Πολυ χρησιμες οι συμβουλες σου!Πριν απο ενα μηνα περιπου πηγα κι εγω ενα κουταβακι πιτ μπουλ 2μιση μηνων.Μπορει να ακουστει υπερβολικο αλλα στην τριτη μερα εμαθε να μην τα κανει μεσα στο σπιτι αλλα στο μπαλκονι!Με τις μερες εμαθε να τα κανει και εξω αλλα επειδη ακομα ειναι πολυ μικρος δε μπορει να κρατηθει και τα κανει και εξω αλλα και στο μπαλκονι.Τις τελευταιες μερες ομως εχει βρει ενα σημειο στο σαλονι και κανει τα τσισα του εκει!και στο μπαλκονι και στη βολτα αλλα ΚΑΙ στο σαλονι στο ιδιο σημειο!Μεσα σε 3 μερες τα εχει κανει 5 φορες στο ιδιο ακριβως σημειο στο σαλονι!Τι μπορει φταιει?Τι με συμβουλευεις να κανω?Ευχαριστω εκ των προτερων!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Min karharisis to simio auto me xlorini. To koutabi otan to mirizete niothi san na mirizete to sosto simio.

   Διαγραφή
  2. Εγω καθάρισα με ξύδι στο λάθος σημείο και δεν πήγε, αλλά παντα με παρακολούθηση!! Το καβαλιερακι μου μεσα σε μια εβδομάδα έμαθε την πάνα με μικροατυχηματα και τώρα θέλω σιγά σιγά να το βγάλω έξω!

   Διαγραφή
 2. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια, ο μόνος σκοπός αυτού του blog είναι να φανεί χρήσιμο σε κάποιους ανθρώπους και στους σκύλους τους και να κάνει πιο όμορφη και πιο ουσιαστική την συμβίωση τους, οπότε η καλύτερη ανταμοιβή είναι το σχόλιο σας και σας ευχαριστώ.
  Στο δια ταύτα τώρα για το θέμα που λέτε. Απο περιέργεια, πάνω σε χαλί τα κάνει; Θα πρέπει να πλύνετε παρα πολύ καλά την περιοχή που πάει και τα κάνει τελευταία ώστε να μη μένει μυρωδιά, εν ανάγκη χρησιμοποιήστε κάτι με έντονη μυρωδιά, πχ χλωρίνη, ξύδι κλπ.
  Προσπαθήστε να παρατηρήσετε πότε τα κάνει, αν έχει κάποιο πρόγραμμα προσπαθήστε να το προλάβετε με βόλτα λίγο πιο πρίν.
  Όσο σούπερ κι αν είναι στο θέμα της τουαλέτας προσπαθήστε πάντα να του λέτε μπράβο και να το εννοείται όταν τα κάνει εκεί που πρέπει. Το μεγαλύτερο τους κίνητρο είναι να θέλουν να μας ευχαριστήσουν παρά ο φόβος για τιμωρία.
  Παρόλα αυτά για να μη του γίνει συνήθεια, ξεκινήστε ουσιαστικά την εκπαίδευση από την αρχή, επιστροφή στα βασικά. Δηλαδή προσπαθήστε να είστε σε επιφυλακή ώστε μόλις πάει να τα κάνει πάλι μέσα (αν το επιχειρήσει) να του πείτε μή με σταθερή φωνή και ύφος αποδοκιμασίας και να είστε έτοιμοι να το πλησιάσετε και να το πάτε έστω έξω στο μπαλκόνι. Αν κάνει την υπόλοιπη ανάγκη του στο μπαλκόνι εννοείται οτι επαινείται και μάλιστα με ενθουσιασμό. Μπορείτε ακόμα να βάλετε στο παιχνίδι και κάποια λιχουδιά ως επιβράβευση όταν τα κάνει εκεί που πρέπει.
  Αν δε μπορείτε εκείνη την ώρα να το πάτε βόλτα και περιμένετε να τα κάνει στο μπαλκόνι αντί για μέσα, δοκιμάστε να βγείτε μαζί του έξω στο μπαλκόνι ώστε να το ενθαρύνεται να τα κάνει έξω. Προσπαθήστε να βρείτε μια λέξη - εντολή ώστε να μαθαίνει έτσι και να καταλαβαίνει που πρέπει να κάνει την ανάγκη του με το σύνθημά σας. Σκέψη: Το κλείνετε ποτέ έξω στο μπαλκόνι; Ρωτάω μήπως έχει συνδιάσει το μπαλκόνι αρνητικά και προσπαθεί να τα κάνει μέσα για να το αποφύγει. Δώστε μεγαλύτερη έμφαση στον έπαινο όταν τα κάνει εκεί που πρέπει παρά στο μάλωμα (χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα πρέπει να υπάρχει και μάλωμα εντός πάντα κάποιων ορίων, ένα αυστηρό σταθερό μη συνήθως αρκεί για να καταλάβει. Σκοπός μας είναι να καταλάβει την αποδοκιμασία μας και όχι να τρομάξει η να τιμωρηθεί. Όταν καταλάβει αυτό και καταλάβει πως όταν τα κάνει εκεί που πρέπει περνάει καλύτερα , θα ΘΕΛΕΙ να κάνει το σωστό. Υπομονή και επιμονή! Θα χαρώ πάρα πολύ να μας ενημερώσετε για την πρόοδο σας. Πιστεύω σύντομα θα το φέρετε στο σωστό δρόμο ξανά! :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. καλησπέρα,
  εχω ενα κουτάβι 6 μηνών. εμένα τα κάνει στη βόλτα αλλα τα κάνει και πάνω στην πάνα. δεν νομίζω οτι δεν μπορεί να κρατηθεί όμως γιατι όταν πάμε σε ξένα σπίτι δεν λερώνει καθόλου. δοκίμασα να βγάλω την πάνα αλλά κατούρησε στο ιδιο σημείο και ας μην είχε πάνα. (στο μπαλκονι είναι αυτο. μέσα δεν λέρωσε ποτέ)
  πως μπορώ σιγα σιγά να αφαιρέσω την πανα? γιατί πάμε βόλτα τα κάνει όλα εξω και μετα από μιση ωρα στο σπιτι κατουραει την πάνα.. θα μπορούσα να σφουγγαρισω με κάτι? ξυδι χλωρινη εχω δοκιμάσει και τίποτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. χερεται...
   εχω ενα σκυλο (γερμανικο ποιμενικο καθαροαιμο ) περιπου 10 μηνων... εφαρμοζοντασ αυτα που γραφεται μπορω ακομα να το εκπαιδευσω;

   Διαγραφή
 4. καλησπερα....
  εχω ενα κουταβι 4μιση μηνων...απο 2μιση περιπου μηνων του μαθαμε να τα κανει στην πανα...ο κτηνιατρος μας ειχε πει να μην βγει εξω πριν το 3ο εμβολιο...απο τοτε που το εκανε το 3ο τον βγαζω καθε μερα βολτα και δεν κανει τιποτα! ενω μυριζει κανονικα τα παντα...δεν κανει!! και τα κανει με το που ερχετε σπιτι! τι πρεπει να κανω?? ευχαριστω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. θα σου πρότεινα να μην καταργήσεις την πάνα. Κι εμένα κάνει και έξω στη βόλτα αλλά και στην πάνα και είναι μεγάλη λύση κάποια πρωινά του χειμώνα που δε μπορώ να το πάω βόλτα είτε γιατί βρέχει ή κάνει κρύο κλπ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. γεια σας, διαβαζα αυτα τα πολυ χρησιμα περι τουαλετας.ομως πως να την παρακολουθω συνεχεια, οταν δουλευω πολλες ωρες??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΓΕΙΑ ΣΑΣ .ΕΧΩ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΒΙ 7 ΜΗΝΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΖΟΥΣΕ ΣΕ ΧΩΡΑΦΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ .ΤΩΡΑ ΖΕΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΡΑΤΣΑΣ ΚΑΙ ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΕς ΣΤΙΓΜΕΣ ΛΕΡΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑ ΑΛΛΕΣ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΛΕΡΩΝΕΙ ΑΛΛΟΥ.ΛΕΙΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑΣ.ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΩ ΝΑ ΛΕΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΕΞΩ Η ΣΤΗΝ ΠΑΝΑ ΤΟΥ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. geia sas... phrame mia skulitsa 1.5 etwn apo ena katafugio zwwn einai arketa megalh einai eukolo na t ma8oume na mh ta kanei mesa st spiti?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΕΟΥΣΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οταν μαθη να τα κανη εξω πλεον κρατιετε εγω εχω ενα πρεσα κρατιετε και δυο μερες

   Διαγραφή
 10. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. καλημερα!! ειμαι σε απογνωση! το κουταβακι μου ειναι 57 ημερων. τη μια μερα ολα καλα με τα λερωματα,
  την αλλη οπου βρει ή οπου τα εχει ξανακανει. μηπως ειναι πολυ μικρι για να εχω απαιτησεις??
  και κατι ακομα. δαγκωνει τα παντα! παντοφλες κλπ.... ειναι φυσιολογικο??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μαρία καλησπέρα,
   είναι απόλυτα φυσιολογικό να μασουλάει. Αν δεν έχει κάτι δικό του, σίγουρα θα μασουλήσει ότι βρει.
   Οταν πήρα το κουτάβι μου πριν 2 μήνες περίπου που ήταν 2,5 μηνών, όταν τον έβλεπα να μασουλάει κάτι, του έλεγα "όχι" (ήρεμα, όχι υστερίες) και του έβαζα κατευθείαν στο στόμα το παιχνίδι του. Με την τρίτη-τέταρτη φορά το κατάλαβε και από τότε δεν έχω κανένα πρόβλημα. Φρόντισε μόνο το παιχνιδάκι που θα του δώσεις να είναι μαλακό για τα δοντάκια του.

   Διαγραφή
  2. Μαρία καλημέρα,
   είναι απόλυτα φυσιολογικό να μασουλάει... κι αν δεν έχει κάτι δικό του θα μασουλάει ότι βρίσκει.
   Οταν πήρα το δικό μου κουτάβι πριν 2 μήνες που ήταν 2,5 μηνών, όταν τον έβλεπα να μασουλάει κάτι, του έλεγα "όχι" (ήρεμα, όχι υστερίες) και του έβαζα στο στόμα το παιχνίδι του.
   Μετά την τρίτη-τέταρτη φορά, το κατάλαβε και από τότε δεν έχω κανένα πρόβλημα.
   Απλά φρόντισε το παιχνίδι που θα του δώσεις να είναι μαλακό για τα δόντια του.

   Διαγραφή
  3. Θα σου προτινα να το καθαρεισεις εκει που λερωσε και δεν ηθελες με ξυδι αραιομενο σε νερο... την δικια μας την εχουμε κατι μερες αλλα τα παει καλα..γινονται βεβαια μερικα ατυχηματα αλλα οχι πολλα. οταν δεν μπορουμε να την βγαλουμε ή την νυχτα παει στην πανα αλλιως λερωνει εξω.. για το δαγκωμα.. ειναι φυσικο γιατιωτην "τρωνε" τα δοντακια της. Οταν δαγκωνει κατι που δεν θελετε να της δινετε ενα παιχνιδι της ή ενα ψευτικο κοκκαλο... μπορεις να ψεκαζεις τα πραγματα και με ιδικα σπρευ που της βρωμανε ή εχουν μια ασχημη γευσει για το κουταβι.

   Διαγραφή
 12. pira mia koutavina liges meres prin, mporei na min to pistepsete alla ema8e na kanei tin anagki tis se sugkekrimeeno simeio apo tin prwti mera , ekane tin prwti fora tsisa mesa sto spiti ti malwsa kai twra pia pigainei sto para8uro otan 8elei kai ti vgazw sti veranta !!! einai apisteuti ..auta :) kai fusika oi sumvoules sas mas einai polu xrisimes

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. maria pisteuw oti prepei na epimeneis kai na tin pas esu ekei pou 8eleis na ta kanei , ka8arize kala to meros an ta exei kanei kapou pou den 8eleis gia na min meinei i murwdia kai 3anapaei ..den einai mikri gia na ma8ei , einai analoga kai sto skulo , fantasou oti egw ena skulako pou eixa palia tou pire treis mines kai eixa aganaktisei , enw twra auti pou exw liges meres mono ema8e kateu8eian exe upomoni 8a ma8ei :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ευχαριστω... θα το προσπαθησω παλι... το πρωι που ξυπναει, παει μονος του στην πανα του και
   κανει τις αναγκες του. οταν παιζει ξεχνιεται και οσο ναναι του φευγουνε...
   ελπιζω αυριο, μεθαυριο που θα φτιαξει ο καιρος να το μαθω εξω στο μπαλκονι να πηγαινει ... ο γιατρος μου το επετρεψε,παρολο την ηλικια του....

   βεβαια, η αληθεια ειναι πως περισσοτερο με στεναχωρει να μασουλαει τις παντοφλες μου... ή τα πατζακια απο την πυζαμα μου.... οσο αστειο και να μου φαινεται ή να στεναχωριεμαι το μαλωνω, αλλα ισως να μην ειναι τοσο δυνατα η φωνη μου... θα προτιμουσα να το παρω αγκαλιτσα για να ηρεμησει, αλλα ξερω πως δεν ειναι το σωστο...

   ευχαριστω.... θελω τοσο πολυ να μαθει και να ζουμε αρμονικα.... κι εκεινος να ειναι ευτυχισμενος....

   Διαγραφή
  2. maria telika ti egine me to koutavi sou giati eimai akrivws omws stin idia katastasi me ton diko mou..poso kairo ekane na mathei ?

   Διαγραφή
  3. telika ti egine me to koutavi sou giati eimai akrivws stin idia katastasi kai exw arxisei na apelpizomai :(

   Διαγραφή
 14. egw se ligo kairo tha parw koutabaki ki hthela na kserw prin to parw pws na to ekpaideysw

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Καλησπέρα,το κουτάβι μου ειναι σχεδόν 4 μηνών κι ενώ εχει μάθει να ενεργεί κανονικά εξω και στο μπαλκόνι τα τσισακια του τα κανει παντού στο σπίτι.Πολλές φορές οταν εχει ώρα να με δει τα κανει πάνω του απο τη χαρα του.το ιδιο συμβαίνει κι οταν βλέπει κάποιον άγνωστο.δωστε μου κάποιες συμβουλές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Καλησπέρα,το κουτάβι μου ειναι σχεδόν 4 μηνών κι ενώ εχει μάθει να ενεργεί κανονικά εξω και στο μπαλκόνι τα τσισακια του τα κανει παντού στο σπίτι.Πολλές φορές οταν εχει ώρα να με δει τα κανει πάνω του απο τη χαρα του.το ιδιο συμβαίνει κι οταν βλέπει κάποιον άγνωστο.δωστε μου κάποιες συμβουλές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πιό πολλές βόλτες. Επίσης,καθάρισε καλά όλο το σπίτι, και ρίξε ξύδι στα έπιπλα και στα εσωτερικά πατώματα. Εκεί που μυρίζει ξύδι δύσκολα θα κάνει την ανάγκη του.

   Διαγραφή
 17. Kalispera.o skilos mou exei ftasei 5 minwn kai enw ex akolouthisei oles tis simvoules den exei mathei akoma na min ta kanei sto spiti...ton vgazw volta kai perimenei na grisoume spiti na kanei tin anagki tou.gt? kserei kaneis ti prepei na kanw???kamia simvouli plz?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το ίδιο πρόβλημα εχω και εγω με το κολευ 5 μηνών. Τι κάνουμε;

   Διαγραφή
  2. Vasili rs γνωριζω σκυλο που εκανε και δεκα μηνες να μαθει . Απλα επεμεινε και ακολουθησε ΠΙΣΤΑ τις οδηγιες !!! Επισης φροντισε να περιμενεις εξω μεχρι να τα κανει και αν τα κανει στο σπιτι πες του μη και μαλωσε το . Ισως οι πανες να βοηθησουν αν σε βολευουν ... Παντως εγω αυτες χρησιμοποιω μερικες μερες εξαιτιας καιρου . Ελπιζω να βοηθησα ! Και θυμησου ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΖΕΣΑΙ !!! Τα εχω περασει κι εγω !!! 😊😊😊😊😊

   Διαγραφή
 18. Καλησπέρα σας.....καινούρια στην διαδικασία κι εγώ έχω εδώ και μια εβδομάδα ένα κουταβάκι 2 μηνών.....Στην πάνα πηγαίνει αρκετες φορες για τσισα αλλα τα κακακια τα κάνει όπου να 'ναι μες το σπίτι....εχει αρχισει και τα μασουληματα φυσικα και στεναχωριεμαι γιατι θελω να ξερω τι να κανω για να συμβιωσουμε αρμονικά....Υπάρχει σωτηρία???Μπαίνουν κάποια στιγμή σε τάξη ετσι δεν είναι???Θέλω να πιστευω ότι επειδη ακόμα ειναι μικρουλης τα κάνει αυτα...Τι λέτε???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Καλημερα. Εχω ενα ασιατικο ποιμενικο, ειναι 3 μηνων και δεν μπορουμε να του μαθουμε να μην δαγκωνει ... το εχω απο 20 ημερων δεν εχει σταματησει να δαγκωνει. Νομιζω οτι μπορω να το
  εκπαιδευσω πλεον (μετα τον 3 μηνα) .... τι μπορω να κανω;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. molis pira ena skulaki kai1os mina thelw na to ekpaideusw gia na kanei ta kakakia t sth pana !pws mporw na to kanw giati mexri twra katouraei kai kanei kaka t pantou sto spiti !kserei kapoios n m pei ???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Καλησπέρα και από μένα, χθες υιοθέτησα ένα ημίαιμο σκυλάκι από το δρόμο το οποίο βρήκα σε όχι και τόσο καλή κατάσταση. Δεν έχω καθόλου εμπερία από σκυλιά και το πήγα στον κτηνίατρο (για έμβόλιο κ.λ) ο οποίος μου είπε ότι είναι 1 έτους (ημίαιμο κοκόνι).Το θέμα είναι πως θα χειριστώ το θέμα της τουαλέτας δεδομένου ότι δεν είναι κουτάβι και θα πρέπει να κρατιέται το ζώο μέχρι τη βόλτα?
  Ευχαριστώ προκαταβολικά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Καλησπέρα εχω ενα κουταβι 4 μηνων το βρικα στον δρόμο κ το πηρα.... εχει μαθει να κάνει στην πανα αλλα κ μεσα στο σαλόνι οπου βρει δεν εχω την δυνατότητα να το βγαζω πρωι μεσημέρι βράδυ. .α κ οποτε το βγαζω κ για αρκετη ωρα μυρίζει τα παντα κ δεν τα κάνει πουθενα κ οταν γυρναμε σπίτι τα κανει μεσα τι να κανω???? Βοήθεια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. έχω ενα σκυλάκι 6 μηνών. Είμαστε μαζί 5 μήνές αλλά λόγω συχνών μεταινήσεων δεν έχει καταφέρει ακόμα να μάθει την τουαλέτα του. Φροντίζω να το βγάζω όσο γίνεται πιο συχνά αλλά λερώνει αρκετες φορες ακομα και οταν εχουμε μολις γυρισει απο τη βολτα του.Τι να κανω;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Καλημέρα και ευχαριστούμε για τις χρήσιμες πληροφορίες.
  Εδω και 1,5 μήνα έχω ένα κουτάδι 5,5 μηνών και ενώ με την τουαλέτα δεν είχαμε κανένα πρόβλημα (εκανε τα τσίσα του στην πάνα η στην βόλτα και τα κακά του στην βεράντα η στην βόλτα) εδώ και 1,5-2 εβδομάδες ειδικά το πρωί έχει ξεκινήσει να τα κάνει όπου βρεί(τσίσα)
  Τι μπορεί να έχει γίνει; τι πρέπει να κάνω;
  Ευχαριστώ πολύ Γιώργος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Καλημέρα και ευχαριστούμε για τις χρήσιμες πληροφορίες.
  Εδω και 1,5 μήνα έχω ένα κουτάδι 5,5 μηνών και ενώ με την τουαλέτα δεν είχαμε κανένα πρόβλημα (εκανε τα τσίσα του στην πάνα η στην βόλτα και τα κακά του στην βεράντα η στην βόλτα) εδώ και 1,5-2 εβδομάδες ειδικά το πρωί έχει ξεκινήσει να τα κάνει όπου βρεί(τσίσα)
  Τι μπορεί να έχει γίνει; τι πρέπει να κάνω;
  Ευχαριστώ πολύ Γιώργος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Kαλησπέρα! Έχω ένα κουτάβι 7 μηνών και τον έχω ένα μήνα. Πηγαίνει στην πάνα του στο μπαλκόνι. Τον παρακολουθώ και όταν καταλάβω ότι θέλει να πάει τουαλέτα τον βγάζω βόλτα. Μυρίζει τα πάντα με ενθουσιασμό αλλά δεν κάνει τίποτα. Μόλις πάμε σπίτι πάει στην πάνα του. Πείτε μου τι να κάνω???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Καλησπέρα! Έχω ένα κούταβο 7 μηνών. Τον έχω ένα μήνα. Έχει μμάθειι και τα κάνει στην πάνα του στο μπαλκόνι. Τον παρατηρώ και όταν καταλαβαίνω ότι θέλει τουαλέτα τον πάω βόλτα. Ενώ μυρίζει με ενθουσιασμό δεν κάνει τίποτα. Όταν γυρναμε σπίτι πάει στην πάνα του. Τι να κάνω για να μάθει να τα κάνει έξω???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. καλημερα σας,
  εχω εναν σκυλο 9μηνων που ζει μεσα στο σπιτι. ειχε μαθει να κανει την αναγκη του εξω και το βραδυ δεν εκανε κακα του μεσα, αλλα καμια φορα ειχε ατυχηματα με τα τσισα του. εχει ενα μηνα τωρα που ξεκινησε να κανει κακα το βραδυ μεσα στο σπιτι, παρολο που εχουμε ρυθμισει κ το ωραριο της τροφης του. τι μπορω να κανω; ειναι φυσιολογικο αυτο το πισωγυρισμα; το κανει για ποιο λογο; ακομα κι οταν κοιμομαστε διπλα του στο σαλονι τα κανει. μεχρι κ χαλι του στρωσαμε μηπως κρυωνει απο το πατωμα. θα μαθει μεχρι την ενηλικιωση του ή θα μας μεινει αυτη η συμπεριφορα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. εχεις δοκιμασει να μεταφερεις τα κακα του στο σημειο που θελεις να τα κανει εξω;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Καλησπερα σε ολους.... Εχω αγαντακτησει!!!! Εχω ενα μαλτεζακι 1 χρονων και δεν λεει να μαθει με τιποτα το που πρεπει να κανει την αναγκη του. Ειναι μεγαλο για να μαθει??? Δεν γινετε αλλο αυτο το πραμα μεσα στο σπιτι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. kalispera.. molis yo8etisa enan skulo enamish xronwn..htan adespotoulhs kai meta zouse se ena kthma ths filozwhkhs organwshs pou ton phra.kai twra egw ton exw mesa sto spiti kai 8elw na prospa8hsw na tou ma8w arxika pou na kanei thn anaggh tou.ta parapanw einai tropos ekpedeushs pou mporei na efarmostei kai se ennhlika skulia h mono se koutavia?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Καλησπέρα σας! Είμαι η Ελένη.. Πριν 3 μέρες απέκτησα ένα λαμπραντόρ 40 ημερών.. Ενώ βλέπω ότι είναι πολύ έξυπνη, έχουμε θέμα με το θέμα της τουαλέτας.. Η αλήθεια είναι πως έχω μπερδευτεί με διάφορα που ακούω και διαβάζω.. Άλλοι λένε να το μαλώνεις όταν κάνει σε λάθος σημείο την ανάγκη του, άλλοι λένε πως δεν πρέπει με τίποτα να διακόψεις την διαδικασία γιατί αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο κουτάβι.. Έχω βάλει πάνες με ειδικό υγρό στο δωμάτιο που αποτελεί τον χώρο του κουταβιού κι εκείνο πηγαίνει οπουδήποτε αλλού εκτός από την πάνα του!!!!! Κάποιες φορές, έχω προλάβει και έχω ανοίξει να βγει στο μπαλκόνι , κάτι που θεωρώ ότι είναι κι αυτό λάθος, γιατί μετά πως θα ξεμάθει και το μπαλκόνι;;;; Γενικά έχω μπερδευτεί και δεν έχω τον απεριόριστο χρόνο ώστε να μείνω μαζί της για κάποιες μέρες 'ωστε να την κατευθύνω σωστά... Βοήθεια!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Γεια σασ.έχω ένα κουτάβι 4 μηνών.το έχω μια βδομάδα κ έχει μάθει ήδη να τα κάνει στην πάνα του κ στο μπαλκόνι.όμως στην βόλτα τίποτα.τι φταίει?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Καλησπερα κ απο εμενα.πολυ καλες κ χρησιμες συμβουλες αλλα εχω κανει τα παντα κ συνεχιζει να τα κανει μεσα.ειδικα στο σαλονι κ σε χαλι κ καναπε.τι τιμωριες τι φωνες κ τιποτα.εχω παρει πανες σε συγκεκριμενο σημειο αλλα κανει κ εκει.ειναι 2 μιση χρονων αγορακι.φυσικα παει πρωι βραδυ βολτα.τα κανει κ εκει.καμια βοηθεια??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. καλησπερα.ο σκυλος μου ειναι 7 μηνων κ απο την πρωτη εβδομαδα τα κανει στο μπαλκονι.εχει τωρα ομως περιπου μια εβδομαδα που κανει την αναγκη του στο μπανιο,κατι που δεν το ειχε κανει παλι τοσο εντονα.τι μπορω να κανω γιατι εχω απελπιστει.και κατι αλλο,ποτε του δεν εχει κανει την αναγκη του οταν τον βγαζω βολτα.προχθες μιαμιση ωρα βολτα και περιμενε ποτε θα γυρισουμε σπιτι να τα κανει στο μπανιο.γιατι?ευχαριστω πολλυ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Καλημερα σας, εχω ενα κουτάβι 3,5 μηνών που δεν του αρέσει να κάνει την ανάγκη του στην πανα του αλλα στο χαλί της κουζίνας και επίσης δεν του αρέσει να πηγαίνει βόλτα οπότε δεν κανει την ανάγκη του ούτε τότε... Τι να κάνω? Πως μπορώ να το διαχειριστώ? Παρακαλώ δώστεμου κάποιες συμβουλές... Ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. kalispera..exw trellathei i skullitsa m enamisi xronwn ta kanei k sto xali.. ti mporw na kanw eite na to apotrepsw eite gia na katharisw to xali..diavasa kapou oti prepei na ri3w piperi sto xali! ti lete?? :/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Καλησπέρα.Ειμαι κάτοχος ενος μποξερ 4 χρονών!! Το σπίτι του σκύλου βρίσκεται σε μια αυλοταράτσα που διαθετω και εκει ειναι και ο χώρος του με τα παιχνίδια του και το σπίτ του.5-6 μηνων ο σκύλος έμαθε να μην κατουράει μέσα στο σπίτι μας αλλα συνέχισε να κατουράει στο δικό του χώρο-σπίτι.Ξεκίνησα λοιπόν να τον βγαζω πιο συχνα εξω , όπως 5 φορές την ημέρα!!!!
  Ενω τα έκανε στην βόλτα , τα έκανε και στο σπίτι του!!!
  Δυστηχώς και μετα απο πολύ κόπο - αγωνια - στενοχώρια και αλλα , συνεχίζει ακάθεκτος να τα κάνει ακόμα στο χωρο του.
  Εχω ρωτήσει διάφορους φίλους - λέσχες και ιδιοκτήτες αλλα κανείς δεν μπορεί να με βοηθήσει.
  Σας παρακαλώ , τι συμβαίνει και συνεχίζει μετα απο 4 ολόκληρα χρόνια να τα κανει ακομα στην αυλοταράτσα?
  Ωστόσο , να συμπληρώσω οτι οταν τα κάνει στο χώρο του , δείχνει φοβισμένος και κρύβεται , το οποίο δείχνει οτι καταλαβαίνει το λάθος του.
  Εαν μπορεί κάποιος που γνωρίζει το πως να διαχειριστω αυτο το θέμα , ας με βοηθήσει γιατι τον αγαπώ και δεν θέλουμε να τον δώσουμε!
  Ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Γειά σας.. Θέλω να πάρω μια σκυλιτσα 1μισο χρόνων.. Έχω σκεφτεί να την βάλω σε ένα χώρο (κάτι σαν μικρός κήπος) ο οποίος κάτω έχει χώμα.. Αυτός ο χώρος όμως έχει λίγη απόσταση για να μπορώ να την επιβλεπω.. Και υπάρχουν και γείτονες τι μπορώ να κν για να μην κάνει την ανάγκη του μέσα στο χωμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. kalhmera to koutavi mou einai 2 mhnwn kai kati emathe tis prwtes meres na ta kanei mesa se diafora shmeia tin pana den tin ithele apo tin arxh me tpt dokimasa sprey to opoio ta travaei na ta kanoun stin pana tpt afou kaname to prwto mas emvolio arxisame nna vgainoume eksw sto mpalkoni ton exw prolavi arketes fores kai ta kanei eksw ton epivravevo kai tou aresi alla otan hmaste mesa pali ta kanei opou vrei an den ton prolavw ton malwnw polu kai ton vgazw eksw gia na katalavi alla den kserw an einai swsto auto ginete edw kai 4 meres vevea se autes tis meres ekane proodo mia fora eixa anoixti tin porta efage kai vgike monpos tou kai ta ekane eksw opws kai to prwi pou ksupname pame eksw kai ta kanei alla stin diarkia tis meras ta kanei opou vrei an den prolavi kai logo kruou kai vroxis den ginete na exw anoixta oloi mera na vgeni alla den paie kai stin porta monos tou gia na katalavw kai na ton vgalw ti na kanw na mathi swsta na me eidopioi einai kai mikros kai exei akratia kai duskola ton prolavenw eidika sta stisa.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. γεια σας .. σε λίγο καιρό θα πάρω και εγώ το κουταβάκι μου και δεν έχω καθόλου εμπειρία γιατί είμαι μικρή και δεν είχα ποτέ κατοικίδιο. Ζώ σε διαμέρισμα και εγώ με την μαμά μου είμαστε πρόθυμες να το επιβλέπουμε... πόσο καιρό παίρνει συνήθως η τουαλέτα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. Γεια σας πολυ ωραιες συμβουλες! Εχω μια σκυλιτσα που εγινε ενος χρονου την προηγουμενη βδομαδα. Εχει μαθει που ειναι η τουαλετα της(στην ακρη του σαλονιου) αλλα οταν ερχονται επισκεπτες θελω ο χωρος να ειναι καθαρος κ δν μπορω για αυτι θελω να κανει την αναγκη της σε εναν πιο κλειστο ( το μπανιο) . Πως μπορω να το καταφερω σωστα αυτο; Ευχαριστω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Γεια σας πολυ ωραιες συμβουλες! Εχω μια σκυλιτσα που εγινε ενος χρονου την προηγουμενη βδομαδα. Εχει μαθει που ειναι η τουαλετσ της ( στην ακρη του σαλονιου) αλλα οταν ερχονται επισκεπτες μου ειναι δυσκολο να το κρατησω καθαρο για αυτο θελω να καβει την αναγκη της σε εναν πιο κλειστο χωρο ( το μπανιο) . Πως μπορω να το καταφερω αυτο σωστα; Ευχαριστω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΓΩ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ. ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΔΗΠΟΤΕ ΚΑΚΟ Ο ΣΚΥΛΛΟΣ ΜΑΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΘΥΜΩΣΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΣΑ ΕΙΤΕ ΔΑΓΝΩΝΕΙ ΤΟ ΧΑΛΙ Η ΤΑ ΡΙΧΤΑΡΙΑ. ΑΝ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΥΜΩΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑ, Ο ΣΚΥΛΛΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΘΥΜΩΝΟΥΜΕ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΘΑ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ, ΝΕΡΟ Η ΓΙΑ ΥΠΝΟ. ΟΠΟΤΕ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. Η ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΣΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΜΗΝ ΜΑΛΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΥΤΑΒΙ. ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΠΟΛΛΑ. ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΝΟΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΑΓΗΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΜΠΟΛΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΘΕΙ. ΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΚΑΚΟ ΜΑΤΙ. ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ. ΜΗΝ ΘΥΜΩΣΕΤΕ ΣΤΟ ΚΟΥΤΑΒΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΝΑ. ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΧΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΤΣΑΚΟΜΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ 1 ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. ΑΝ Ο 1 ΦΩΝΑΖΕΙ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ, ΑΠΛΑ ΛΕΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΛΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ. ΟΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΑΛΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, ΜΗΝ ΤΟ ΧΤΥΠΗΣΕΤΕ ΠΟΤΕ. ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΚΤΙΣΕΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ. ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ, ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙΡΟ ΑΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ. ΑΠΛΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΟ ΑΝΑ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ, ΕΙΔΙΚΑ ΜΟΛΙΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ Η ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ. ΟΙ ΛΙΧΟΥΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ. ΕΓΩ ΤΑ ΑΦΗΣΑ ΤΑ ΚΟΥΤΑΒΑΚΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ 2 ΜΗΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΞΩ. ΛΟΓΩ ΔΟΥΛΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΕΓΚΑΙΡΑ. ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΒΓΑΖΑ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ, ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΕΔΙΝΑ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ. ΟΙ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΣΚΥΛΛΟΥΣ. ΑΝ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΖΑΓΧΑΡΟΥ, Ο ΣΚΥΛΛΟΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΗΝ ΖΑΓΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΓΛΥΚΑ.. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΛΛΕΝΕΤΑΙ, ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ. ΟΠΩΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΥΦΛΩΣΗ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΖΩ ΕΞΩ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΔΟΜΑΔΑ ΕΦΤΑΣΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΝΕ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΧΟΥΔΙΑ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΟΠΩΣ ΕΓΩ, ΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΚΥΛΛΟΥ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΘΕΙ Ο ΣΚΥΛΛΟΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΤΑΒΙ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΙΠΟΥΜΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ. ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ. ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΜΑΘΕΙ. ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΣΚΥΛΛΑΚΙ ΠΕΡΥΣΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝΑ ΜΕ ΑΔΕΙΑ, ΚΑΙ ΗΜΟΥΝΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΜΑΘΕ ΜΕΣΑ ΣΕ 4 ΜΕΡΕΣ. ΑΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΞΩ, ΠΧ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΔΕΝ ΤΟ ΜΑΛΩΝΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΝΑ ΒΓΕΙ. ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΑΝΤΑ. Ο ΚΑΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΣΚΥΛΛΑΚΙ ΓΙΑ ΠΙΠΙ;;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. kalisera exw ena rottweiler 9mhnon kai to ew sto mpalkoni m leronei mesa merikes fores ta kanei eksw alla ths perisoteres mesa tn bgazw mporei ki 15 fores tn mera alla tipota tn taizw se seigekrimeneiwra alla tpt exw aganaktisei.....tn piga gia ekpedeusei kai molis tn girisa spiti ta kanei mesa...prin tn ekpedeusei mono an dn tn evgaza to prwh ta ekane stn avli......exw 10 merestn skylo k ta exei kanei 3 fores ektos spitiou ti na kanw????????????????????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. kostantina pekinoua pintcher22 Απριλίου 2015 - 10:58 π.μ.

  Pira ena skylaki 5 minon pekinoua me pintcher k to eixe mia kyria me ekaton skylia k gatia. To vrady koimotan sto plystario me alla koutavia k ekanan ta tsisa tous ekei mexri to proi tous evgaze exo k pigainan na kanoun tin anaggi tous k meta to fagito alla itan elefthero to programa. Ego twra to pira k prospatho na to ekpedefso swsta giati leipoume polleswres apo to spiti. Fevgo stis 6.30 k gyrnao to vradi stis 6. Tis prwtes dio meres eimouna spiti k prospathousa na to matho na kani sti pana kaka k tsisa alla ta eskize. Mou ekane dio fores sto playroom sto saloni tou thimosa. Mou eipan na ton paro konta na ta mirisei k na tou thimoso oti den prepi ekei xana na ta kanei. Entometaxi den xerei apo volta fovate to sxoinaki giati prin itan eleftheros. Ego tis prwtes meres otan imastan spiti to eixa elefthero apla prospatho to proi stis 5.30 k to vradi na to taizo k meta mia grigori volta na mathi na ta kanei exo i tou vazo tin pana. Stin arxi den etroge ti trofi efkola k epemena statheres wres to proi stis 6 k to vrady. Omos to perno volta k den ta kanei k to dikimasa prin liges meres gia dio wres to voltara k den ekane oute tsisa oute kaka. Anaggastika k to afisa exo sto garaz to edesa gia na min figei giati to xoraei apo to gaggelo k twra emathe k ta kanei eki otan den to vlepo. Thelo na me voithisete na to exo mesa sto spiti alla na mathi na ta kanei eite exo eite sti pana. Pws? Theli syggekrimeni ora? Aspoume meni mesa olo to vrady k to proi prepi na ti vgalo exo na ta kani ? K otan tis valo fagito to proi pali tha theli na kani kaka. Alla ego tha prepi na figo gia douleia.k an den kani exo tha ta kani sto spiti i sto garaz. Voithiste me pws na tis matho na ta kani sti pana i exo.Efxareisto poli kostantina.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. καλησπερα εχω παρει κουταβακιαπο καταφυγιο δυστυχως τοσα χρονια ειχα παντα σκυλο και ποτε θεμα με την τουαλετα του αυτη τη φορα εχω ομως και δεν ξερω τι να δοκιμασω βγαινουμε εξω και περιμενει να ερθει σπιτι να κανει την τουαλετα της..θα ηθελα μια βοηθεια παρακαλω οποιος γνωριζει και μπορει να με βοηθησει το mail μου ειναι xristina_zina@yahoo.gr ευχαριστω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. Γειασας εχω ενα συιλακι 8 μηνων το εχω μονιμα στο μπαλκονι απο τριων μηνων ειναι αργα πια να μαθει να κανει τις αναγκες του εξω?δεν εχει συγκεκριμενο μερος πολες φορες γυρναει απο τη βολτα και τα κανει αμεσως στο μπαλκονι.μηπως το οτι ζει στον ιδιο χωρο τοσους μηνες δεν τον βοηθαει να μαθει να κρατιεται ωστε να τα κανει στη βολτα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. Κατανοητά όλα αυτά αλλά ακόμα δεν έχω βρει απάντηση σε κάτι. Μένουμε σε διαμέρισμα και τον πρωτο καιρό επειδή δε κρατιέται, θα μάθει να τα κάνει σε ένα συγκεκριμένο σημείο, οκ αυτό. ΑΡΓΟΤΕΡΑ που θα πηγαίνουμε βόλτα έξω, πως θα μάθει να μη τα κάνει πια στο σημειο που είχε μάθει πιο μικρό αλλά μόνο στη βόλτα; Ουσιαστικά, πως θα το “ξεμαθουμε” και θα του κοψουμε την συνηθεια να τα κανει στο σημειο του σπιτιου που ειχαμε επιλεξει και να κρατιεται για να τα κανει εξω;

  Ευχαριστω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 50. Γεια σας. Εκθετω το προβλημα μου με την ελπιδα οτι και καποιος αλλος θα το εχει αντιμετωπισει και θα μου προτεινει καποια ευφανταστη λυση.
  Εχω μια γκριφον κανις κοπελιτσα 9 μηνων. Εχει κανει την βασικη εκπαιδευση απο πολυ μικρη και με το θεμα της τουαλετας ημασταν μια χαρα. Τα εκανε στο μπαλκονι με τις αναλογες επιβραβευσεις.
  Εδω και 2 μηνες περιπου αλλαξε η συμπεριφορα της και τα κανει οπου βρει-κυριως στο σαλονι. Αναγκαστηκα και αλλαξα την θεση του κρεβατιου της και του μπωλ ταισματος και ετσι σταματησε να τα κανει στο συγκεκριμμενο σημειο. Βρηκε αλλο ομως. Εδω και μερικες μερες σκορπιζω την τροφη της στο πατωμα σε διαφορα σημεια με την ελπιδα οτι εκει που τρωει δεν θα τα κανει. Η υπολοιπη συμπεριφορα της και η δικη μας δεν εχει αλλαξει στο ελαχιστο. Ευχαριστω για τις τυχον απαντησεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 51. εχω ενα μαλτεζακι που ειναι 2 χρονων και δυστυχως δν εχει μαθει ακομα την εκπαιδευση τησ τουαλετασ.Εχουμε ακολουθησει κατα γραμμα τισ οδηγιες αλλα τιποτα.Μηπως μπορειτε να βοηθησετε? Καποια συμβουλη?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 52. εχω ενα μαλτεζακι που ειναι 2 ετων και δυστυχως δν εχει μαθει ακομα την εκπαιδευση τησ τουαλετασ παρολο που εχουμε ακολουθησει πιστα τησ οδηγιεσ.Μηπως μπορειτε να βοηθησετε?καποια συμβουλη?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 53. Γειά σας! Θέλω να ρωτήσω κάτι για τον 8 ετών σκύλο μου.. Θέλω να μάθω πώς θα τόν κάνω να ουρεί και να αφοδεύει μέσα στο σπίτι. Πρίν βιαστείτε να μέ κράξετε, πρέπει να σας πώ οτι ζούμε οι 2 μας, δεν έχω κανένα εισόδημα. Για να έχω εισόδημα πρέπει να λείπω απο το σπίτι 5 και 6 μέρες την εβδομάδα και δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος να τόν φιλοξενήσει ή να τόν βγάζει βόλτα. Ο Denis μου δεν κάνει απολύτως τίποτε μέσα στο σπίτι και φοβάμαι μην αρρωστήσει αν τόν αφήσω τόσες μέρες ωρ΄ςι βόλτα. Ευχαριστώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 54. το κουτάβι μου είναι μόλις 43 ημερών, είναι πολύ μικρό για να μάθει?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 55. το κουτάβι μου είναι μόλις 43 ημερών, είναι πολύ μικρό για να μάθει?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να του πάρεις πάνες για αρχή μέσα στο σπίτι εκεί που έχει κανει την αναγκη του τριψε λίγο την πάνα για να πάρει την μυρωδια του και αστη σε οποίο σημείο θες. Να καθαρίσεις το σπίτι όλο με χλωρίνη και βάλε μετα σε ενα πανακι ξύδι και κάνε τις γωνιες για να μην πηγαίνει

   Διαγραφή
  2. Να του πάρεις πάνες για αρχή μέσα στο σπίτι εκεί που έχει κανει την αναγκη του τριψε λίγο την πάνα για να πάρει την μυρωδια του και αστη σε οποίο σημείο θες. Να καθαρίσεις το σπίτι όλο με χλωρίνη και βάλε μετα σε ενα πανακι ξύδι και κάνε τις γωνιες για να μην πηγαίνει

   Διαγραφή
  3. Να του πάρεις πάνες για αρχή μέσα στο σπίτι εκεί που έχει κανει την αναγκη του τριψε λίγο την πάνα για να πάρει την μυρωδια του και αστη σε οποίο σημείο θες. Να καθαρίσεις το σπίτι όλο με χλωρίνη και βάλε μετα σε ενα πανακι ξύδι και κάνε τις γωνιες για να μην πηγαίνει

   Διαγραφή
 56. Καλησπέρα κι από μένα!! Αποκτήσαμε πριν 3 μέρες ένα κουταβάκι 2,5 μηνών. Την πρώτη μέρα έκανε την ανάγκη του (τσίσα) 3 φορές μέσα στο σπίτι. Τον μαλώσαμε αμέσως με φωνή μέτριας έντασης. Τίποτα άλλο. Την πρώτη νύχτα έκανε τσίσα μέσα και άρχισε να κλαίει. Σηκώθηκα, καθάρισα αλλά δεν τον μάλωσα. Όμως....χθες και σήμερα συμβαίνει κάτι απίστευτο!! Πηγαίνει στην μπαλκονόπορτα και γαυγίζει να βγει έξω στην βεράντα. (80 τ.μ.) Κάνει την ανάγκη του και μάλιστα προσέχει να μην τα πατάει με τα ποδαράκια του. Πιστέψε με είναι κάτι τελείως ανεξήγητο για μένα γιατί με είχαν ενημερώσει φίλοι που είχαν στο παρελθόν κουταβάκια ότι θέλει τεράστια υπομονή ώσπου να καταλάβει ένα τόσο μικρό σκυλάκι να μην λερώνει το σπίτι!! Δεν προσπάθησα...δεν ασχολήθηκα...δεν τον τρομοκράτησα. Ένα "ΜΗ" και ένα "ΟΧΙ" σε έντονο ύφος ήταν άραγε αρκετό για να καταλάβει από την πρώτη μέρα??? Η ράτσα παίζει κάποιο ρόλο?? AKITA INU είναι ο μικρούλης μας, καθαρόαιμος με πιστοποίηση. Όταν γίνει 4 μηνών εύχομαι να είναι το ίδιο συνεργάσιμος και στην έξω βόλτα. Για την ώρα πρέπει να παραμένουμε σπίτι μέχρι το επόμενο εμβόλιο. 😊😊😊

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 57. Καλησπέρα, εχω ενα κουταβάκι περίπου δυο μηνών!! Το εχω περίπου δυόμιση βδομάδες, εχει μάθει τα κακακια να τα κανει εξω αλλα με τα τσίσα εχω θεμα τις περισσότερες φορές τα κανει στο σπιτι! Επίσης δεν μυρίζει πριν κανει τσίσα βγάζει κωλο και τα κατουράει κατευθείαν χωρις να μυρίσει!!! Τι μπορω να κανω;; Ευχαριστω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 58. Μαρία Παπαβασιλείου30 Αυγούστου 2015 - 12:02 π.μ.

  Γεια σας. 'Έχω ένα κουτάβι 6 περίπου μηνών και προσπαθώ εδώ και 4 μήνες να το μάθω να τα κάνει στην πάνα ή έστω στο μπαλκόνι. Στη διάρκεια της ημέρας συνήθως τα κάνει στο μπαλκόνι είτε στην πάνα είτε όχι, τη νύχτα όμως τα κάνει μέσα ακόμα και πάνω σε χαλί. Τι πρέπει να κάνω; Έχω απελπιστεί και,παρόλο που τα οικονομικά μου δεν είναι ιδιαίτερα ανθηρά, σκέφτομαι να απευθυνθώ σε εκπαιδευτή. Μπορείτε να με βοηθήσετε και τι θα κοστίσει ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 59. Καλησπερα σας! Το κουταβι μου ειναι 4 μηνων. απο οταν το πηρα,ηταν 2 μηνων, το εμαθα να κανει την αναγκη του στο μπαλκονι του δωματιου μου ηταν και περιορισμενο με το παρκο,οπου σ'αυτο περναει την περισσοτερη μερα καθως εκει τρωει κ εκει κοιμαται κ παιζει. το μπαλκονι του δωματιου μ ειναι το πισω μπαλκονι του σπιτιου. τον τελευταιο 1μιση μηνα του εβγαλα το παρκο και πηγαινει παντου στο σπιτι οπου θελει δηλαδη .αλλα δε ξερω πως του εχει κολησει και πλεον την αναγκη του την κανει στο μπροστινο μπαλκονι,που ειναι πολυ μακρια απο το δωματιο μ. οταν εχω ομως κλειστη την πορτα του δωματιου μ προσπαθει να βγει αν ειναι η ωρα να τα κανει κ αν δε τα καταφερει τοτε μονο παει στο μπαλκονι μ(και τοτε το επαινο με λιχουδια) Με λιχουδια το επαινο κ οταν τα κανει εξω στην βολτα για να μαθει οτι ειναι σωστο αυτο το μερος. δε ξερω τι να κανω για να σταματησει να τα κανει στο μπαλκονι το μπροστινο.καταλαβαινω οτι τ αρεσει εκει κ το προτιμαει αλλα εφοσον εμαθε απο την αρχη να τα κανει στο πισω μπαλκονι πως του την βαρεσε να τα κανει στο μπροστινο τωρα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 60. Καλησπερα παιδια...εχω παρει ενα σκυλακι 35 ημερων....γενικα παει οπου του ερθουν αν και εχει πανα μεσα στο crate του και οι πορτες είναι παντα ανοιχτές...υποθέτω οτι ειναι πολυ νεαρό για να τα κανει στην πανα του....απλα θελω να μου δωσετε καποιες συμβουλές με το πως θα το κανω να πηγαινει εκει οταν του έρχονται

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 61. καλησπερα..εχω ενα κουταβι 3 μηνων.Ενω μαθαμε γρηγορα και κανουμε πιπι στην πανα,τα υπολοιπα τα κανουμε οπουδηποτε αλλου...!!!!!!δεν αφοδευει με τιποτα στην πανα!!!!ξερει κανεις τι φταιει???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 62. καλημερα.... εχθες πηρα ενα κουταβι πως θα γινει που εμενα ολη μερα καναμε βολτα κ στο τελοσ τα εκανε την νυχτα.........αργα εγω τωρα τ κανω????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 63. Καλημέρα σας. Συγχαρητήρια για την ιστοσελίδα σας. Έχω αποκτήσει δύο ημίαιμα σκυλάκια και προσπαθώ να τους μάθω την τουαλέτα χρησιμοποιώντας την άμμο που πουλάνε στα pet- shop.Εδώ και δύο εβδομάδες δεν έχω καταφέρει τίποτα γιατί παρακολουθώντας το ένα μου λερώνει σε λάθος σημείο το άλλο. Δεν μπορώ να τα συγχρονίσω ή τουλάχιστον να μάθει το ένα και να παρασύρει και το άλλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 64. Έχω έναν σκύλο 3 χρονών στην ταράτσα, όταν ήταν μικρότερος ήξερε ότι έπρεπε να κάνει την ανάγκη του σε ένα μέρος και το έκανε. Τώρα τελευταία όμως αρχίζει και τα κάνει παντού μέχρι και μέσα στο ίδιο του το σπίτι! Δεν ξέρω τι να κάνω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 65. Καλησπέρα έχω ένα κουταβάκι 3,5 μηνών αρσενικό προσπαθώ να του μάθω να τα κάνει έξω αλλά δεν τα καταφέρνω περπαταμε πάνω από μια ώρα καθημερινά τρεις φορές τη μέρα αλλά έξω τα κρατάει και όταν μπούμε σπίτι θα τα κάνει όλα δεν ξέρω τι να κάνω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 66. Καλημερα! Εχω ενα κουταβι 3 μηνων..μάνα κοκόνι, μπαμπάς δεν ξέρω..!
  τον πηρα τέλη του 2015 ..στην αρχη μεσα στο σπίτι μου κατουρησε 2 φορές και εκανε και κακα 2 φορές. Τώρα τον έχω στο μπαλκόνι..εκανε παντου στην αρχή..καθάριζα την μια πλευρά και πάει μόνο απο την άλλη. Αλλα θέλω νατου μαθω να τα κάνει έξω. πως θα το πετυχω; τον βγάζω μια βόλτα πριν φυγω στη δουλεια αφου τον ταίσω και μια το απόγευμα πάλι αφου τον ταίσω. αλλα δεν τα κανει εξω. Μόλις παμε μπαλκόνι τα κάνει εκεί.
  Επίσης μου έχουν πει οτι πρεπει να μην έχει συνεχως φαγητο μπροστα του. πρεπει να τον ταίζω 2 φορες τη μερα. Αν αφήσει λίγο φαγητό να του το παίρνω , δεν το αφήνω στο πιατο. Ισχύει κατι τετοιο;
  Και μια τελευτάια ερωτηση..πως θα μπορέσω να τον κάνω να μην τρώει απο κάτω αυτα που βρίσκει; σήμερα τον μάλωσα ..σα να μη ακουγε ..τον έδωσα στον κώλο..τίποτα..σα να μην υπήρχα. Και γενικά όταν του λέω "μη" ..κάνει τον αδιάφορο.
  Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 67. καλησπερα,
  εχω ενα σκυλάκι ..αδεσποτο ήταν απο μαμα κοκόνι.Ειναι περίπου 3 μηνών.
  θέλω να του μάθω να τα κάνει έξω όταν το βγάζω..κι όχι στο μπαλκόνι. τις περισσότερες φορές τα κάνει μόλις ανεβαίνουμε σπιτι. πως θα τα καταφέρω;;
  επίσης , του βάζω φαι 8 κα ιμετά 8 το βραδυ αφου γυριζω απο δουλεια. ειναι μεγάλο το διάστημα; ενδιαμεσα εχει μόνο νερο. μου εχουν πει να μην του αφηνω φαγητο.
  κ κατι ακόμη..πως θα το κανω να μην τρωεει ο.τι βρίσκει κατω; του ΄λεω μη κ τον παίρνω αλλα ξαναπάει ...και ξανά και ξανα..
  κ επίσης όταν βγαίνω στο μπαλκόνι..κανει σαν παλαβο. τρέχει πηδάει πάνω μου, δεν μπορώ να κάνω δουλεια..κάνω κάτι λάθος;;
  ευχαριστώ για τον χρονο σας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 68. καλησπερα,
  εχω ενα σκυλάκι ..αδεσποτο ήταν απο μαμα κοκόνι.Ειναι περίπου 3 μηνών.
  θέλω να του μάθω να τα κάνει έξω όταν το βγάζω..κι όχι στο μπαλκόνι. τις περισσότερες φορές τα κάνει μόλις ανεβαίνουμε σπιτι. πως θα τα καταφέρω;;
  επίσης , του βάζω φαι 8 κα ιμετά 8 το βραδυ αφου γυριζω απο δουλεια. ειναι μεγάλο το διάστημα; ενδιαμεσα εχει μόνο νερο. μου εχουν πει να μην του αφηνω φαγητο.
  κ κατι ακόμη..πως θα το κανω να μην τρωεει ο.τι βρίσκει κατω; του ΄λεω μη κ τον παίρνω αλλα ξαναπάει ...και ξανά και ξανα..
  κ επίσης όταν βγαίνω στο μπαλκόνι..κανει σαν παλαβο. τρέχει πηδάει πάνω μου, δεν μπορώ να κάνω δουλεια..κάνω κάτι λάθος;;
  ευχαριστώ για τον χρονο σας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 69. καλησπερα,
  εχω ενα σκυλάκι ..αδεσποτο ήταν απο μαμα κοκόνι.Ειναι περίπου 3 μηνών.
  θέλω να του μάθω να τα κάνει έξω όταν το βγάζω..κι όχι στο μπαλκόνι. τις περισσότερες φορές τα κάνει μόλις ανεβαίνουμε σπιτι. πως θα τα καταφέρω;;
  επίσης , του βάζω φαι 8 κα ιμετά 8 το βραδυ αφου γυριζω απο δουλεια. ειναι μεγάλο το διάστημα; ενδιαμεσα εχει μόνο νερο. μου εχουν πει να μην του αφηνω φαγητο.
  κ κατι ακόμη..πως θα το κανω να μην τρωεει ο.τι βρίσκει κατω; του ΄λεω μη κ τον παίρνω αλλα ξαναπάει ...και ξανά και ξανα..
  κ επίσης όταν βγαίνω στο μπαλκόνι..κανει σαν παλαβο. τρέχει πηδάει πάνω μου, δεν μπορώ να κάνω δουλεια..κάνω κάτι λάθος;;
  ευχαριστώ για τον χρονο σας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 70. καλησπερα,
  εχω ενα σκυλάκι ..αδεσποτο ήταν απο μαμα κοκόνι.Ειναι περίπου 3 μηνών.
  θέλω να του μάθω να τα κάνει έξω όταν το βγάζω..κι όχι στο μπαλκόνι. τις περισσότερες φορές τα κάνει μόλις ανεβαίνουμε σπιτι. πως θα τα καταφέρω;;
  επίσης , του βάζω φαι 8 κα ιμετά 8 το βραδυ αφου γυριζω απο δουλεια. ειναι μεγάλο το διάστημα; ενδιαμεσα εχει μόνο νερο. μου εχουν πει να μην του αφηνω φαγητο.
  κ κατι ακόμη..πως θα το κανω να μην τρωεει ο.τι βρίσκει κατω; του ΄λεω μη κ τον παίρνω αλλα ξαναπάει ...και ξανά και ξανα..
  κ επίσης όταν βγαίνω στο μπαλκόνι..κανει σαν παλαβο. τρέχει πηδάει πάνω μου, δεν μπορώ να κάνω δουλεια..κάνω κάτι λάθος;;
  ευχαριστώ για τον χρονο σας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 71. καλησπερα,
  εχω ενα σκυλάκι15 μέρες τώρα ..αδεσποτο ήταν απο μαμα κοκόνι.Ειναι περίπου 3 μηνών.
  θέλω να του μάθω να τα κάνει έξω όταν το βγάζω..κι όχι στο μπαλκόνι. τις περισσότερες φορές τα κάνει μόλις ανεβαίνουμε σπιτι. πως θα τα καταφέρω;;
  επίσης , του βάζω φαι 8 κα ιμετά 8 το βραδυ αφου γυριζω απο δουλεια. ειναι μεγάλο το διάστημα; ενδιαμεσα εχει μόνο νερο. μου εχουν πει να μην του αφηνω φαγητο.
  κ κατι ακόμη..πως θα το κανω να μην τρωεει ο.τι βρίσκει κατω; του ΄λεω μη κ τον παίρνω αλλα ξαναπάει ...και ξανά και ξανα..
  κ επίσης όταν βγαίνω στο μπαλκόνι..κανει σαν παλαβο. τρέχει πηδάει πάνω μου, δεν μπορώ να κάνω δουλεια..κάνω κάτι λάθος;;
  ευχαριστώ για τον χρονο σας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 72. καλησπερα,
  εχω ενα σκυλάκι ..αδεσποτο ήταν απο μαμα κοκόνι.Ειναι περίπου 3 μηνών.
  θέλω να του μάθω να τα κάνει έξω όταν το βγάζω..κι όχι στο μπαλκόνι. τις περισσότερες φορές τα κάνει μόλις ανεβαίνουμε σπιτι. πως θα τα καταφέρω;;
  επίσης , του βάζω φαι 8 κα ιμετά 8 το βραδυ αφου γυριζω απο δουλεια. ειναι μεγάλο το διάστημα; ενδιαμεσα εχει μόνο νερο. μου εχουν πει να μην του αφηνω φαγητο.
  κ κατι ακόμη..πως θα το κανω να μην τρωεει ο.τι βρίσκει κατω; του ΄λεω μη κ τον παίρνω αλλα ξαναπάει ...και ξανά και ξανα..
  κ επίσης όταν βγαίνω στο μπαλκόνι..κανει σαν παλαβο. τρέχει πηδάει πάνω μου, δεν μπορώ να κάνω δουλεια..κάνω κάτι λάθος;;
  ευχαριστώ για τον χρονο σας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 73. Καλησπέρα! Εχω ένα σκυλάκι που τον Φεβρουάριο θα γίνει ενός έτους.Στο σπίτι μας έχουμε αυλή και έτσι πάει και τα κάνει στο χόρτο.Όταν βγαίνουμε βόλτα δεν κάνει τίποτα ενώ όταν γυρίζουμε πάει και τα κάνει στη αυλή. Τι πρέπει να κάνω ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 74. Καλησπερα εχω ενα γιορκι 10 μηνων. Η μικρη μου ειχε μαθει και τα εκανε στη πανα της μικρα ατυχηματα ειχαμε αλλα σε εναν ελαχιστο βαθμο απ οταν ομως βαλαμε τα χαλια το θεμα εχει ξεφυγει. Επειδη κιολας δεν ειμαστε σπιτι το πρωι και μεσημερι αυτη πλεον τα κανει οπουδηποτε. Δεν ξερω τι να κανω. Πως να της δειξω να τα κανει σε ενα συγκεκριμενο σημειο? Δεν με πειραζει και ας ειναι ενα μικρο χαλακι αλλα να πηγαινει μονο εκει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 75. Έχω ένα κουτάβι δυό μηνών γκριφον ημιαιμο. Προς ώρας μάζεψα τα χαλιά γιατί τα κάνει παντού,παρότι καθαρίζω με ξύδι κι άλλοτε με χλωρίνη. Τι μπορώ να κάνω για να ακούει; είναι καιρός για εκπαίδευση ή είναι μικρό ακόμα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 76. καλημερα σας.εχω ενα τζακ ρασελ τριων μηνων.εχει μαθει να κανει τσισα και κακα στην πανα του με εξαιρεση καποια ατυχηματα αλλα τα θεωρω φυσιολογικα.το προβλημα μου ειναι στη βολτα του που δεν κανει βγαινουμε εδω και μια βδομαδα περιπου εχει κανει κανα δυο φορες πηρε επιβραβευση χαδια αλλα ετυχε μαλλον.κανω κατι λαθος?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 77. Καλησπέρα έχω ένα κουταβάκι pit bull είναι 2,5 μηνών , όταν λείπουμε από το σπίτι κάθετε στο μπαλκόνι , πόσο εύκολο είναι να την μάθω να κάνει την ανάγκη της σε ένα συγκεκριμένο μέρος ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 78. καλημερα και τι γινεται οταν κανει τσισα και κακα στην αυλη κι οταν παμε βολτα δεν κανει εξω τιποτα ? ειναι κουταβι 6 μηνων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 79. καλησπέρα
  μόλις πήρα έναν ενήλικο σκύλο απο συγγενικό πρόσωπο
  ειναι ενάμιση χρονών αλλα δεν έχει μάθει να μην λερώνει το σπίτι
  ειναι αγορι,μαλτεζ,έξω κατουράει κανονικα και τον επιβραβεύω αλλα οταν ημαστε στο σπίτι και δεν τον βλέπω γιατι δουλεύω για την σχολή πχ πηγαίνει σε άλλα δωμάτια του σπιτιού και κατουράει
  καθαρίζω καλά αλλα γίναι το ίδιο πράγμα για ένα μηνα..στην αρχή τον μάλωνα πολύ βέβαια γιατί δεν ήξερα οτι μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά
  τωρα επιμένω στην θετική εκπαίδευση αλλα δεν έχω αποτελέσματα
  τι κάνω λαθος?
  ευχαριστω εκ των προτέρων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 80. καλησπέρα
  μόλις πήρα έναν ενήλικο σκύλο απο συγγενικό πρόσωπο
  ειναι ενάμιση χρονών αλλα δεν έχει μάθει να μην λερώνει το σπίτι
  ειναι αγορι,μαλτεζ,έξω κατουράει κανονικα και τον επιβραβεύω αλλα οταν ημαστε στο σπίτι και δεν τον βλέπω γιατι δουλεύω για την σχολή πχ πηγαίνει σε άλλα δωμάτια του σπιτιού και κατουράει
  καθαρίζω καλά αλλα γίναι το ίδιο πράγμα για ένα μηνα..στην αρχή τον μάλωνα πολύ βέβαια γιατί δεν ήξερα οτι μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά
  τωρα επιμένω στην θετική εκπαίδευση αλλα δεν έχω αποτελέσματα
  τι κάνω λαθος?
  ευχαριστω εκ των προτέρων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 81. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΓΙΟΡΚ ΣΑΙΡ 14 ΜΗΝΩΝ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΜΙΝΙ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΤΣΙΣΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΠΑΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΧΑΛΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ.ΟΤΑΝ ΕΒΑΛΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΡΚΑΡΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΩΝΙΕΣ ΕΒΑΛΑ ΞΥΔΙ ΑΠΟΘΟΝ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΒΡΩΜΗΣΑ ΤΑΧΑΛΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΑ ΤΣΙΣΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΧΟΝΤΡΟ
  ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΠΡΙΝ ΠΑΩ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΝ ΒΓΑΖΩ ΒΟΛΤΑ.ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 82. Το κουταβι μου ειναι 4 μηνων μαλτεζ. Ενω του εχω μαθει να τα κανει σε πανα εδω και καμια εβδομαδα κανει τα κακα του οπου βρει μεσα στο σπιτι μια η δυο φορες την ημερα. Ξερει κανεις τι να κανω?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 83. Το κουταβι μου ειναι 4 μηνων μαλτεζ. Ενω του εχω μαθει να τα κανει σε πανα εδω και καμια εβδομαδα κανει τα κακα του οπου βρει μεσα στο σπιτι μια η δυο φορες την ημερα. Ξερει κανεις τι να κανω?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 84. Kalimera, exo ena lamprantor to pira 34 imeron kai mexri simera pou einai 3 minon den exei mathi, exo kanei ta panta, pigeno mazi tou stin toualeta kai perimeno 5, 10 lepta ala tipota, kai molis vgenei kanei tsisa sto spiti... me liga logia sto mono meros pou den paei einai i toualeta... exete kati na mou protinete?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 85. Γειά σας έχω ένα σκύλο 8 μηνών και τα κάνει πάντα στην αυλή σε ενα συγκεκριμένο σημειο.Θελω να του μαθω να τα κανει πανω σε εφημεριδα οποτε την αφησα στο σημειο που τα κανει .Εκεινο πεταξε την εφημεριδα και τα εκανα παλι στο χωμα.Τι να κανω για να μαθει να τα κανει στν εφημεριδα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 86. Egw exw ena koutavaki peripou 4 mhnwn ta tsisa tu ta kanei pada sthn pana ta kaka spania sthn pana!! Twra exoume ksekinhsei kai ts voltes kai kaka kanei eksw enw tsisa perimenei na ftasoume spiti!! Prepei na kanw kati h aplws na perimenw pote tha ta kanei apo monos tu eksw??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 87. καλησπερα...το σκυλακι μου ειναι yorkshire terrier 3.5 μηνων..το εχω εναμισι μηνα και ενω ειχε μαθει τον πρωτο μηνα να κανει την αναγκη του στην πανα του την τελευταια βδομαδα δεν ξερω για πιο λογο αλλα τα κανει οπου να ναι...το θεμα δεν ειναι οτι τα κανει στο μπαλκονι αλλα μεσα στο σπιτι...εχω μαζεψει ολα τα χαλια και καθε φορα που τα κανει καπου μεσα στο σπιτι σφουγγαριζω με χλωρινη και ξυδι αλλα δεν λεει να καταλαβει..ξερω οτι δεν ειναι σωστο να το μαλωνω αλλα εχω αγανακτισει!! το ταιζω συγκεκριμμενες ωρες αλλα πινει παρα πολυ νερο και κατουραει παρα πολλες φορες την ημερα..το περιεργο ειναι οτι τα πηγαινε μια χαρα στην αρχη...τι στο καλο το εχει πιασει και μου τα χαλαει μετα απο ενα μηνα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή