ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΚΑΙ ΣΚΥΛΟΙ ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑ!


10  συν ένας λόγοι για να υιοθετήσουμε ένα  σκύλο ή κουτάβι από τα εκατοντάδες που χαρίζονται σε φιλοζωικές οργανωσεις.


    Δε θα μάθουμε ποτέ τι αισθάνεται ένας σκύλος , όταν ξαφνικά χαμένος η παρατημένος από την οικογένεια που γνώρισε και αγάπησε, κάθεται εξαντλημένος στην άκρη του δρόμου με ένα πραγματικά απεγνωσμένο και απογοητευμένο βλέμμα.
    Ομολογώ πως κάποτε είχα την τύχη μέσα στην ατυχία μου να βρω ένα πολύ αγαπημένο μου σκύλο - κι ας μην ήταν δικός μου - ακριβώς έτσι. Είχε χαθεί το πρωί και τον βρήκαμε αργά το βράδυ ύστερα από ώρες αναζήτησης 3 χιλιόμετρα μακρυά από το σπίτι του. Σχεδόν όπως το σκυλάκι της φωτογραφίας, καθόταν ακριβώς στη γωνία του πεζοδρομίου σε κεντρική λεωφόρο, το βλέμμα του καρφωμένο κάτω - απελπισμένο. Πάρκαρα δίπλα του και όταν φώναξα το όνομα του κυριολεκτικά αναστήθηκε και κατουρήθηκε από τη χαρά του. Άνθρωπος και σκύλος κλαίγαμε παρέα από χαρά στο δρόμο για το σπίτι. Είμασταν τυχεροί, κάποιοι όμως άλλοι δεν είναι και για αυτό θα βρούμε πολλά τέτοια άτυχα ζώα σε καταφύγια που μπορεί να μη βρούνε ποτέ ξανά την αρχική τους οικογένεια αλλά μπορούμε να βάλουμε τέλος στο δράμα που ζούνε και να τους δώσουμε τη χαρά του να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στο δικό μας σπίτι, να ξαναβρούνε την αγάπη σαν μέλος της οικογένειάς μας. 


1.   Είναι η φύση του σκύλου τέτοια, που αν τον πάρουμε από κάποιο καταφύγιο η και από τον δρόμο, θα έχουμε δίπλα μας έναν τετράποδο φίλο που θα τρέφει για εμάς, απαράμιλλα αισθήματα αφοσίωσης και αιώνιας ευγνωμοσύνης. Έναν πραγματικά αχώριστο σύντροφο.

2.  Τίποτα δε μπορεί να συγκριθεί με το συναίσθημα ότι σώσαμε μία ζωή.

3.  Το πιθανότερο είναι πως θα του έχει γίνει ήδη εμβολιασμός και αποπαρασίτωση. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να του έχουν ήδη βάλει ακόμα και τσιπάκι.
  
4.  Αν δεν είναι κουτάβι, έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι σκύλος είναι, το μέγεθος του έχει ήδη διαμορφωθεί και μπορούμε να πάρουμε πληροφορίες από το καταφύγιο για τον χαρακτήρα του.

5.  Μπορούμε να βρούμε την ηλικία που μας ταιριάζει. Θα βρούμε από κουτάβια μέχρι και ενήλικες σκύλους που περιμένουν μια οικογένεια να τα υιοθετήσει. Το κάθε ένα έχει τα δικά του πλεονεκτήματα. Ένας ενήλικας σκύλος πιθανόν να είναι ήδη κοινωνικοποιημένος και να έχει μάθει ήδη τα βασικά, όπως να κάνει την ανάγκη του στη βόλτα έξω από το σπίτι. Οι υπεύθυνοι στο καταφύγιο θα είναι σε θέση να μας ενημερώσουν σχετικά. Στο κουτάβι θα πρέπει να να του τα μάθουμε όλα από την αρχή - έχει κι αυτό την ομορφιά του. 

6.  Αν θέλετε κάποιο σκύλο ράτσας, ίσως εκπλαγείτε αν δείτε πόσα καταλήγουν σε καταφύγια,  κάποια  επειδή απλά τα βαρέθηκαν αυτοί που τον φρόντιζαν, κάποια άλλα επειδή χάθηκαν χωρίς να φανούν τυχερά ώστε να βρούνε αυτοί που τα  αναζητούσαν.

7.  Έχουμε πάρα μα πάρα πολλές επιλογές, οι περισσότεροι σκύλοι μπορεί να μην είναι κάποιας συγκεκριμένης ράτσας αλλά από την άλλη ο κάθε ένας τους είναι μοναδικός! Θα βρούμε σίγουρα κάποιον να μας αρέσει και να ανταποκρίνεται στο χώρο, τις ανάγκες μας, τον τρόπο ζωής μας. Όλες οι ηλικίες, όλα τα χρώματα και όλα τα μεγέθη είναι εκεί και περιμένουν μια οικογένεια να τα αγαπήσει!

8.  Είναι εξίσου υγιή με τα σκυλιά ράτσας. Και σίγουρα είναι πιο ασφαλής επιλογή από το να αγοράσουμε ένα σκύλο από Pet shop.

9.  Μπορούμε να ζητήσουμε μια δοκιμαστική περίοδο  ώστε να σιγουρευτούμε πως ο σκύλος που θα πάρουμε ταιριάζει με το χώρο και τις συνήθειες της οικογένειάς μας. Στα καταφύγια αγαπάνε πραγματικά τα ζώα και θέλουν ο σκύλος να καταλήξει σε οικογένεια που πραγματικά θα ταιριάζει και θα ζήσει ευτυχισμένα.

10. Πολλοί λένε πως τα καλύτερα σε αυτή την ζωή δεν αγοράζονται. Ένας σκύλος που θα υιοθετήσουμε είναι δωρεάν. (Από εκεί και πέρα κάθε σκύλος φυσικά έχει ένα κόστος συντήρησης, για την τροφή του, για τα παιχνίδια του, για τα επαναληπτικά εμβόλιά του). Στα καταφύγια θα βρούμε πάρα πολλούς σκύλους να χαρίζονται , σίγουρα θα βρούμε τον ιδανικό και για εμάς.

11. Είναι πανέξυπνα, φιλοζωική οργάνωση στην Ν. Ζηλανδία εκπαίδευσε αδέσποτα να οδηγούν ώστε να αποδείξει πόσο πραγματικά έξυπνα είναι! Δεν το πιστεύετε; Δείτε το άρθρο για την εκπαίδευση σκύλων στη οδήγηση

Δείτε πόσα σκυλάκια περιμένουν να τα αγαπήσετε σε Φιλοζωικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα

*  Συχνά τα καταφύγια είναι κυριολεκτικά γεμάτα καθώς οι άνθρωποι εκεί πραγματικά δεν έχουν  τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν όλα τα αδέσποτα ζώα, παίρνοντας το σκύλο μας από καταφύγιο, δε σώζουμε μόνο μια ζωή, η θέση του σκύλου που πήραμε απελευθερώνεται και έτσι ένα ακόμα σκυλάκι θα σωθεί καθώς θα βρεί κι αυτό με τη σειρά του καταφύγιο στη θέση αυτού που υιοθετήσαμε, μέχρι να βρει κι εκείνο τη δική του οικογένεια που θα το υιοθετήσει.