ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΚΥΛΟΥ ΒΙΝΤΕΟ

Όλα τα παρακάτω βίντεο είναι της Victoria Stilway γνωστή για τις μεθόδους εκπαίδευσης σκύλων με θετική υποκίνηση χωρίς καθόλου βία.

ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΤΟΛΗΣ ΚΑΤΣΕ
πολύ καλό βίντεο, μας δείχνει πως να μάθουμε το σκύλο μας να κάθετε χρησιμοποιώντας μια λιχουδιά. Δείχνει πως την λιχουδιά δεν πρέπει να την έχουμε ούτε πολύ ψηλά γιατί ο σκύλος θα προσπαθήσει να πηδήξει για να την πιάσει αντί να κάτσει, αλλά ούτε και πολύ χαμηλά. Λίγο πιο πάνω από το κεφάλι και προς το πίσω μέρος του σκύλου είναι το κατάλληλο σημείο για να τον αναγκάσουμε να κάτσει προκειμένου να πιάσει τη λιχουδιά. 


ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΕΛΑ
Το βίντεο βίντεο της Victoria Stilwell που μας δείχνει πως να μάθουμε στο σκύλο μας να έρχεται σε εμάς όταν τον φωνάζουμε. Ο τόνος της φωνής μας πρέπει να είναι πάντα σταθερός - χωρίς φωνές και όταν έρχεται σε εμάς ο σκύλος η ανταμοιβή άμεση τόσο με τη μορφή λιχουδιάς όσο και με χάδια και έπαινο.
ΒΙΝΤΕΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΞΑΠΛΑ (Η ΚΑΤΩ) ΚΑΙ ΣΗΚΩ.
Πολύ κατατοπιστικό βίντεο της Victoria Stilwell - (γνωστή από τη σειρά its me or the dog). Πάρα πολύ απλά με τον τρόπο που κρατάει τη λιχουδιά, αναγκάζει το σκύλο να ξαπλώσει προκειμένου να μπορέσει να την πάρει. Μόλις ξαπλώσει του λέει μπράβο και του δίνει τη λιχουδιά. Τόσο απλά! Στη συνέχεια προσθέτει την εντολή ξάπλα και στο επόμενο στάδιο προσθέτει και το οπτικό σήμα. Με ακριβώς τον αντίστροφο τρόπο μαθαίνει την εντολή σήκω. (δηλαδή κρατώντας τη λιχουδιά προς τα πάνω ώστε να αναγκαστεί ο σκύλος να σηκωθεί προκειμένου να την πάρει).ΒΙΝΤΕΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΚΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΠΙΑΣΤΟ ΚΑΙ ΑΣΕ ΜΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Σε αυτό το βιντεο η Victoria Stilwell μας δείχνει πώς μπορούμε να μάθουμε στο σκύλο μας την εντολή πιάσε και άστο παίζοντας - στην προκειμένη περίπτωση με 2 κουκλάκια. Αν ο σκύλος μας προτιμάει για παράδειγμα μπαλάκια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ακριβώς την ίδια μέθοδο με μπαλάκια - ή όποιο παιχνίδι προτιμάει. Πολλές φορές ο σκύλος όταν πιάσει το παιχνίδι μετά δε θέλει να το αφήσει. Για αυτό ακριβώς χρησιμοποιούμε σαν δέλεαρ το δεύτερο κουκλάκι ή μπαλάκι αν χρησιμοποιούμε μπαλάκια. Μόλις ο σκύλος πιάσει το παιχνίδι του λέει την εντολή πιάσε ώστε σιγά σιγά να μάθει να συνδιάζει την εντολή με την πράξη. Το ίδιο και μόλις αφήσει το παιχνίδι για να πιάσει το άλλο, μόλις το αφήσει του λέει άσε. Με τον καιρό ο σκύλος  καταλαβαίνει τι σημαίνει πιάστο και τι άσε και υπακούει στις εντολές με ενθουσιασμό αφού η εκπαίδευση έχει γίνει μέσα από παιχνίδι.ΒΙΝΤΕΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟ ΝΑ ΜΗ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΟ ΛΟΥΡΙ ΣΤΗ ΒΟΛΤΑ

Αρχικά μας δείχνει τα πρώτα μαθήματα μέσα στο σπίτι και στο δεύτερο βίντεο έξω από το σπίτι.
Τα πρώτα μαθήματα μέσα στο σπίτι:

επόμενα μαθήματα εκτός σπιτιού:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΤΟΛΗΣ ΔΙΠΛΑ (Η ΜΑΖΙ)
Σε αυτό το βίντεο βλέπουμε πως μαθαίνουμε το σκύλο μας να περπατάει στη βόλτα όχι μόνο χωρίς να τραβάει το λουρί αλλά περπατώντας ακριβώς δίπλα μας.Και ένα μικρό βιντεάκι της δικιάς μου :-)