Σχετικά

George Xenos - Dog Trainer
Γιώργος Ξένος και .. Νταίζη Ξένου! 2019
Η σελίδα αυτή έχει γραφτεί  απο επαγγελματία εκπαιδευτή σκύλων με μεράκι και αγάπη για τους σκύλους και όσους τους αγαπάνε, ως μικρή ανταπόδοση για όση αγάπη απλόχερα μας προσφέρουν. 

Αν και είναι επαγγελματική ιστοσελίδα, έχω καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να γράψω όσο το δυνατόν περισσότερα άρθρα πρακτικά, με αληθινά χρήσιμες πληροφορίες και όχι απλά διαφημιστικό χαρακτήρα, ώστε κάποιος που είτε δεν έχει την οικονομική δυνατότητα αυτή τη στιγμή να ζητήσει επαγγελματική βοήθεια για να εκπαιδεύσει το σκύλο του, είτε έχει το μεράκι να το κάνει μόνος του, να μπορεί σε σημαντικό βαθμό να γνωρίσει τον σωστό τρόπο ώστε να του είναι πιο εύκολο και να έχει μακροπρόθεσμα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αποφεύγοντας παράλληλα ανεπιθύμητες συμπεριφορές.

Εξάλλου το πιστεύω ακράδαντα, πως ο καλύτερος εκπαιδευτής για το σκύλο σου είσαι εσύ! Ακόμα και στις περιπτώσεις εκείνες που με φωνάζουν είτε για να εκπαιδεύσω το σκύλο τους από την αρχή, είτε για ένα δυό μαθήματα σε κάποια σημεία που χρειάζονται μια μικρή βοήθεια, εγώ απλά κάνω την αρχή και δείχνω τον τρόπο με τον οποίο εκείνοι οι ίδιοι θα εκπαιδεύσουν το σκύλο τους. 

Από τις περιπτώσεις μη εκπαιδευμένων σκύλων που έχω γνωρίσει προσωπικά μέσα απο την επαγγελματική μου εμπειρία, θεωρώ δεδομένο πως όσο περισσότερος κόσμος γνωρίζει έστω τα βασικά για την εκπαίδευση τους, τόσο λιγότερα αδέσποτα και περιπτώσεις κακομεταχείρισης θα συμβαίνουν.

Τον σκύλο τον λατρεύω, τον αγαπώ, τον θαυμάζω και τον θεωρώ μοναδικό και αναντικατάστατο μέλος μιας οικογένειας, κι όμως έχω γνωρίσει ανθρώπους φιλόζωους που έχουν φτάσει στην απόγνωση και συχνά ξεσπάνε ακόμα και σε κλάματα, γιατί ενώ αγαπάνε το σκύλο τους, έχει γίνει τόσο άσχημη αρχή στην εκπαίδευση τους λόγω άγνοιας που η συμβίωση μαζί τους έχει γίνει αδύνατη. Δυστυχώς πολλοί συνάνθρωποι μας πρέπει πρώτα να φτάσουν στο σημείο αυτό πριν να αποφασίσουν να στραφούν σε επαγγελματική βοήθεια ίσως και λόγω της οικονομικής κατάστασης την οποία όλοι λίγο πολύ βιώνουμε, πάντως κάλιο αργά παρά ποτέ.

Υπάρχουν κι εκείνοι που δε το κάνουν ποτέ και φτάνουν δυστυχώς στο σημείο είτε να δώσουν το σκύλο τους για υιοθεσία, είτε δυστυχώς να το εγκαταλείψουν. Αδυνατώ να πιστέψω πως υπάρχει ανθρώπινο πλάσμα που δε νιώθει συντριβή όταν προδίδει έτσι το σκύλο που μεγάλωσε και τον αφήνει πεινασμένο και εντελώς ανυπεράσπιστο στην απέραντη τσιμεντένια ζούγκλα που έχουμε δημιουργήσει - τόσο ξένη προς τη φύση του που τον καταδικάζουν σε αργό θάνατο και δε μπορεί παρά να το ξέρουν.

Είμαι σίγουρος πως έχει υποπέσει και στη δική σας αντίληψη κάποια στιγμή τέτοια περιπτώση αδέσποτου σκύλου και πως σας στεναχώρησε πολύ, και συνεπώς πιστεύω με καταλαβαίνετε απόλυτα όταν σας λέω πως αυτός είναι ο κύριος λόγος που αποφάσισα να δημιουργήσω αυτή τη σελίδα με την ελπίδα πως με τις πληροφορίες που θα παρέχω ίσως κάποιο σκυλί να έχει καλύτερη μοίρα, αλλά μου αρέσει να φαντάζομαι πως ακόμα κι εκείνοι οι άνθρωποι που ποτέ δε θα πρόδιδαν το σκύλο τους εγκαταλείποντας τον, ίσως βρούν χρήσιμες τις πληροφορίες που θα βρούν και τις αξιοποιήσουν έτσι ώστε να συμβιώσουν, να επικοινωνήσουν και να ζήσουν πολύ πιο ευτυχισμένα και αρμονικά μαζί με το σκύλο τους.

Έτσι λοιπόν η σελίδα αυτή είναι αφιερωμένη φυσικά στον καλύτερο φίλο του ανθρώπου το σκύλο, αλλά και σε εσένα που η αγάπη σου για το σκύλο σου σε έφερε μέχρι εδώ, γιατί ο φίλος του φίλου μου είναι και φίλος μου και χαίρομαι που μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη.

Σας υπόσχομαι πως η εκπαίδευση του σκύλου σας είναι μια πραγματικά διασκεδαστική εμπειρία που δεν απαιτεί κόπο, θέλει απλά τρόπο, κι αν σε κάποιο σημείο χρειαστείτε επαγγελματική βοήθεια θα χαρώ πολύ να έρθουμε σε επικοινωνία
!