ΣΧΕΤΙΚΑ

George Xenos - Dog Trainer
Γιώργος Ξένος και .. Νταίζη Ξένου!  2019
Προσφέροντας υπηρεσίες επαγγελματικής εκπαίδευσης σκύλου στην Αθήνα, η σελίδα αυτή έχει γραφτεί  από επαγγελματία εκπαιδευτή σκύλων με μεράκι και αγάπη για τους σκύλους και όσους τους αγαπάνε, ως μικρή ανταπόδοση για όση αγάπη τόσο απλόχερα μας προσφέρουν. 

Αν και είναι επαγγελματική ιστοσελίδα με υπηρεσίες στην Αθήνα, έχω καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να γράψω όσο το δυνατόν περισσότερα άρθρα πρακτικά, με αληθινά χρήσιμες πληροφορίες και όχι απλά διαφημιστικό χαρακτήρα, ώστε κάποιος που είτε δεν έχει την οικονομική δυνατότητα αυτή τη στιγμή να ζητήσει επαγγελματική βοήθεια για να εκπαιδεύσει το σκύλο του, είτε έχει το μεράκι να το κάνει μόνος του, να μπορεί σε σημαντικό βαθμό να έχει μακροπρόθεσμα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα - και το κυριότερο - αποφεύγοντας παράλληλα ανεπιθύμητες συμπεριφορές.

Εξάλλου το πιστεύω ακράδαντα, πως ο καλύτερος εκπαιδευτής για το σκύλο σου είσαι εσύ! Ακόμα και στις περιπτώσεις εκείνες που με φωνάζουν είτε για να εκπαιδεύσω το σκύλο τους από την αρχή, είτε για ένα δυό μαθήματα σε κάποια σημεία που χρειάζονται μια μικρή βοήθεια, εγώ απλά κάνω την αρχή , δείχνω στο σκύλο να καταλάβει την εντολή και το κυριότερο' δείχνω τον τρόπο με τον οποίο εκείνοι οι ίδιοι θα επαναλάβουν τις ασκήσεις και θα εκπαιδεύσουν το σκύλο τους. 

Από τις περιπτώσεις μη εκπαιδευμένων σκύλων που έχω γνωρίσει προσωπικά μέσα από την επαγγελματική μου εμπειρία, θεωρώ δεδομένο πως όσο περισσότερος κόσμος γνωρίζει έστω τα βασικά για την εκπαίδευση τους, τόσο λιγότερα αδέσποτα και περιπτώσεις κακομεταχείρισης θα συμβαίνουν.

Τον σκύλο τον λατρεύω, τον αγαπώ, τον θαυμάζω και τον θεωρώ μοναδικό και αναντικατάστατο μέλος μιας οικογένειας, κι όμως έχω γνωρίσει ανθρώπους φιλόζωους που έχουν φτάσει στην απόγνωση και συχνά ξεσπάνε ακόμα και σε κλάματα, γιατί ενώ αγαπάνε το σκύλο τους, έχει γίνει τόσο άσχημη αρχή στην εκπαίδευση τους λόγω άγνοιας ή έλλειψης έστω στοιχειώδους χρόνου, που η συμβίωση μαζί τους έχει γίνει αδύνατη. Δυστυχώς πολλοί συνάνθρωποι μας πρέπει πρώτα να φτάσουν στο σημείο αυτό πριν να αποφασίσουν να στραφούν σε επαγγελματική βοήθεια ίσως και λόγω της οικονομικής κατάστασης την οποία όλοι λίγο πολύ βιώνουμε, πάντως κάλιο αργά παρά ποτέ.

Άν νιώθετε πως κάτι  έχει πάει στραβά και αισθάνεστε την υπομονή να σας εγκαταλείπει, ήρθε ιδέα να στραφείτε σε μια επαγγελματική βοήθεια που θα σας βάλει στη σωστή κατεύθυνση και θα σας λύσει τα χέρια.

Υπάρχουν κι εκείνοι που δε θα αναζητήσουν βοήθεια και φτάνουν δυστυχώς στο σημείο είτε να δώσουν το σκύλο τους για υιοθεσία, είτε δυστυχώς να το εγκαταλείψουν. Αδυνατώ να σχολιάσω κατάλληλα την ύπαρξη ανθρώπινου πλάσματος που δε νιώθει συντριβή όταν προδίδει έτσι το σκύλο που μεγάλωσε με την ευθύνη του και τον αφήνει πεινασμένο και εντελώς ανυπεράσπιστο στην απέραντη τσιμεντένια ζούγκλα που έχουμε δημιουργήσει - τόσο ξένη προς τη φύση του που τον καταδικάζουν σε αργό θάνατο. 

Όσο για εκείνους που έχουν απογοητευτεί πως δεν πρόκειται να τα καταφέρουν και να συμβιώσουν αρμονικά με το σκύλο τους, έχω να πω οτι οι μόνες περιπτώσεις που έχω αποτύχει ως εκπαιδευτής (και είναι πολύ λίγες) είναι όταν δεν κατάφερα να πείσω τον άνθρωπο που είχε το σκύλο οτι ο σκύλος του μπορεί να αλλάξει συμπεριφορά και πως αξίζει να προσπαθήσει γιατί θέλει τρόπο και όχι κόπο και οτι θα τα καταφέρει. 

Έτσι λοιπόν η σελίδα αυτή είναι αφιερωμένη φυσικά στον καλύτερο φίλο του ανθρώπου το σκύλο, αλλά και σε εσένα που η αγάπη σου για το σκύλο σου σε έφερε μέχρι εδώ αφιερώνοντας χρόνο για την εκπαίδευση του, γιατί ο φίλος του φίλου μου είναι και δικός μου φίλος φυσικά και πολύ χαίρομαι που εδώ θα μοιραστούμε την ίδια αγάπη.

Στόχος μου, είτε μέσω της σελίδας είτε αν χρειαστεί σε κάποιο μάθημα από κοντά, είναι να σας μεταδώσω όλα όσα γνωρίζω ώστε να έχετε την καλύτερη δυνατή επικοινωνία, συνεργασία και συμβίωση με το σκύλο σας!

Σας υπόσχομαι πως η εκπαίδευση του σκύλου σας είναι μια πραγματικά διασκεδαστική εμπειρία μέσω της οποίας θα δεθείτε και θα επικοινωνήσετε με το σκύλο σας, μια δικασία που δεν απαιτεί κόπο, θέλει απλά τρόπο Κι αν σε κάποιο σημείο χρειαστείτε επαγγελματική βοήθεια θα χαρώ πολύ να έρθουμε σε επικοινωνία!

Γιώργος Ξένος
Θετική Εκπαίδευση Σκύλων